Audi RS3 vs Kia EV6 GT: Μπορεί η βενζίνη να νικήσει 585 ηλεκτρικούς ίππους; [video]

Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο όπως το Audi RS3 στέκεται αντιμέτωπο με ένα ταχύτατο ηλεκτρικό. Τι αποτέλεσμα βγάζει η «κόντρα»;

  • -
  • -

Κάποτε θα μας λιθοβολούσαν αν βάζαμε ένα ηλεκτρικό SUV της Kia δίπλα από ένα δημιούργημα της Audi Sport. Είναι δυνατόν ένα Kia EV6 να απειλεί το Audi RS3; Στην προκειμένη περίπτωση, όχι απλά το απειλεί, αλλά το… ξεσκονίζει στην ευθεία, στην τυπική κόντρα από στάση έως τα πρώτα 400 μέτρα. Πρόκειται για το Kia EV6 GT, ένα ηλεκτρικό αλλά πανίσχυρο μοντέλο που δύσκολα κοντράρεται σε επιτάχυνση.

Οι προδιαγραφές του είναι τέτοιες που τελικά, η κόντρα καταλήγει να γίνεται άνιση μάχη για το Audi RS3. Ο αντίλογος, λέει ότι κοστίζουν παρόμοια χρήματα (τουλάχιστον στην Αγγλία) και ότι μπορούν με άνεση να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη. Αυτά τα αναφέρουμε, για να προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε την απόφαση των δημιουργών του video να θέσουν αντιμέτωπα δύο αυτοκίνητα με 185 άλογα διαφορά!

Όταν οι 400 ίπποι φαντάζουν... λίγοι!

Το μεν Audi RS3 αποδίδει 400 ίππους στις 5.600 rpm από τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI βενζίνης, το δε Kia, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 585 ίππους, από τις… 0 rpm! Την ίδια ώρα, το επτάρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic της Audi μπορεί να εκτελεί αστραπιαίες αλλαγές, αλλά δεν φτάνει τη μετάδοση μονής σχέσης του Kia. Αφού δεν υπάρχει κιβώτιο, δεν υπάρχουν και αλλαγές! Αν θα έπρεπε να βρούμε ένα «υπέρ» για το γερμανικό hatchback, αυτό είναι το βάρος. Στα 1.570 κιλά δεν είναι πούπουλο, αλλά σταματάει τον δείκτη της ζυγαριάς πολύ νωρίτερα από τα 2.130 κιλά του Kia.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην πίστα το νέο Kia EV6 GT των 585 ίππων [video]

Αρκεί αυτό; Προφανώς όχι. Το υπερβολικά γρήγορο ηλεκτρικό Kia καταπίνει το Audi στο 400άρι με χρόνο 11,9 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου 191,35 km/h. Ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από το RS3, το οποίο χρειάστηκε 12,8 δευτερόλεπτα (176,38 km/h ταχύτητα εξόδου) για την κάλυψη της ίδιας απόστασης.

Πριν βιαστείτε να αναρωτηθείτε «ποιο το νόημα της σύγκρισης δύο αυτοκινήτων με τόση διαφορά ισχύος», σκεφτείτε το διαφορετικά. Το video απλώς έρχεται να αποδείξει πόσο απερίγραπτα γρήγορο είναι το Kia EV6 GT, χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς ένα ταχύτατο σύγχρονο αυτοκίνητο. Που απλώς δεν επαρκεί ούτε για να δημιουργηθεί… σασπένς.

Φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό όταν η κουβέντα πάει σε τομείς όπως η οδηγική απόλαυση ή οι χρόνοι στην πίστα. Το Audi RS3 είναι ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με ό,τι σημαίνει αυτό για την οδική συμπεριφορά του. Το Kia EV6 GT, είναι αυτό που λέει το όνομά του: ένα πάρα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο με GT χαρακτηριστικά. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...