Η Tesla κερδίζει τη Mercedes-Benz μέσα στην έδρα της!

Το ηλεκτρικό SUV Tesla Model Y έχει ήδη ξεπεράσει σε πωλήσεις τον premium SUV ανταγωνισμό και δεν αποκλείεται να φτάσει στην κορυφή των premium μοντέλων γενικότερα!

  • -
  • -

Η Tesla στην Ευρώπη πουλάει με ρυθμούς πολυβόλου τα Model 3 και Model Y. Τα δύο επιτυχημένα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν τρομερή ζήτηση, με την SUV πρόταση (Model Y) να κατακτά έναν σημαντικό τίτλο. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2022, το Tesla Model Y πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις ανάμεσα στα premium μεσαία SUV, περνώντας τη Mercedes-Benz GLC που παραδοσιακά βρίσκεται στην κορυφή.

Η δυναμική του Model Y είναι τέτοια που μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται να πάρει κεφάλι σε ολόκληρη την premium κατηγορία, ανεξαρτήτως αμαξώματος. Αυτή τη στιγμή τον συγκεκριμένο τίτλο τον έχει η Audi με το A3 με πωλήσεις πρώτου εξαμήνου του 2022 στα 51.994 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Tesla Model Y

Για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, να αναφέρουμε ότι το Tesla Model Y κατάφερε να πουλήσει 41.851 μονάδες στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Η Mercedes-Benz GLC είναι πίσω του με 40.554 μονάδες και μετά το… χάος, αφού η τρίτη BMW X3 πούλησε 31.138 αυτοκίνητα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Volvo XC60 (27.836) και στην πέμπτη θέση, το Audi Q5 (15.552). Η λίστα αφορά αποκλειστικά τα premium SUV της μεσαίας κατηγορίας (Segment D). Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 ίσως δούμε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο καθώς η Tesla μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής των Model Y. Ο Elon Musk έχει πει ότι το νέο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία θα αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής από τα 1.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα, στα 5.000.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή αυτονομίας - Πόσο εύκολα κάναμε 400 km με το Tesla Model Y;

Μάλιστα, είπε ότι μέχρι το τέλος του 2023 ίσως αγγίξει τα 10.000 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα! Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο στη Γερμανία παράγει τις ταχύτερες εκδόσεις Performance του Model Y, με τα Dual Motor μοντέλα να προέρχονται από τη Σαγκάη. Σύμφωνα με στοιχεία αναλυτών, το 80% των Model Y που καταλήγουν στην Ευρώπη προέρχονται από την Σαγκάη και το 20%, από το νέο εργοστάσιο στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...