FIAT Fastback: Δείτε το νέο Coupe SUV των Ιταλών

Ένα νέο Coupe-SUV παρουσίασε η FIAT, με την ονομασία Fastback, η οποία ταυτόχρονα κάνει ολοφάνερο τον σχεδιαστικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Τα SUV με Coupe αμάξωμα είναι η τελευταία τάση της μόδας σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε οι Ιταλοί όντας οι βασιλιάδες της μόδας δεν θα μπορούσαν να μην είναι κομμάτι αυτού του ρεύματος με το Fastback.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο το οποίο θέλει να προσφέρει στον αγοραστή το αυξημένο ύψος των SUV, αλλά και το σπορ παρουσιαστικό που συνεπάγεται η Coupe σχεδίαση. Αν και οι διαστάσεις του δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την FIAT, σύμφωνα με τις διαρροές το μήκος θα είναι περίπου στα 4,1 μέτρα, το πλάτος στα 1,77 μέτρα και το ύψος στα 1,57 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 2,53 μέτρα.

fiat-fastback-2

Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από έναν τρικύλινδρο 1.0 lt με 130 ίππους και θα κορυφώνεται με ένα σύνολο 1,3 lt που αποδίδει 185 ίππους, ενώ οι επιλογές για κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο με 6 σχέσεις και αυτόματο CVT.

Δείτε ακόμα: Μια ταράτσα για να πιείς καφέ και να... οδηγήσεις το FIAT 500

Το Fastback είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα ταιριαστό για την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική πραγματικότητα, όμως τουλάχιστον σε αυτή την φάση η FIAT έχει επιλέξει να το διαθέσει αποκλειστικά στην αγορά της Βραζιλίας. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με το Volkswagen Taigo, ένα μοντέλο πολύ κοντά στο FIAT Fastback τόσο σε επίπεδο σχεδίασης, όσο και διαστάσεων. Αρχικά είχε διατεθεί μόνο στην Βραζιλία ως Nivus και στη συνέχεια έγινε η μετάβαση στην Ευρώπη, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και σε αυτή την περίπτωση να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

Θα σκεφτόσουν να το αγοράσεις αν πωλούνταν στην Ευρώπη; Θέλεις να το δεις να έρχεται στα μέρη μας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...