Η Toyota ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό SUV

Μετά την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, η Toyota έχει στα σκαριά ένα μικρότερο 4x4 SUV με πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες και μοναδική εμφάνιση.

  • -
  • -

Η Toyota αν και άργησε να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, δείχνει ότι κάνει μια μεγάλη στροφή και ετοιμάζεται να παρουσιάσει διάφορα, ενδιαφέροντα μοντέλα. Το bZ4X (δείτε τις τιμές του εδώ) ήταν το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια, αναμένουμε ένα μικρό SUV το οποίο θα έχει πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες και εντυπωσιακή εμφάνιση. Το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες σχεδιάστηκε από το τμήμα της Toyota στη Νίκαια της Γαλλίας και θυμίζει αρκετά το Land Cruiser. Θα λέγαμε ότι με την εκκεντρική του εμφάνιση θυμίζει και λίγο το FJ Cruiser!

Το πρωτότυπο ονομάστηκε Compact Cruiser EV και η έκδοση παραγωγής αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Η σχεδίασή της δεν γνωρίζουμε πόσο κοντά θα βρίσκεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο, όμως το σχήμα και τα βασικά χαρακτηριστικά περιμένουμε ότι θα διατηρηθούν αναλλοίωτα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota

Η ιαπωνική φίρμα δεν έχει προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δεν θα ήταν έκπληξη όμως αν βασιζόταν στην πλατφόρμα e-TNGA που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα.Πρόκειται για την ίδια «βάση» που χρησιμοποιεί και το νέο bZ4X, η οποία υποστηρίζει χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων για τη δημιουργία τετρακίνησης.

Παρά τις μικρές του διαστάσεις, θα είναι διαθέσιμο σε αμάξωμα με τέσσερις πόρτες και οι χώροι στο εσωτερικό του θα είναι αρκετοί για να ικανοποιήσουν τέσσερις επιβάτες, χάρη στον τετράγωνο σχεδιασμό και την «ηλεκτρική» πλατφόρμα που επιτρέπει πλήρη αξιοποίηση των διαστάσεων. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, οι κοντοί πρόβολοι και τα προστατευτικά πλαστικά αναμένεται να του δώσουν πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...