Ξεκίνησε η 1η ανακύκλωση μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα!

Δες από που ξεκινά η ανακύκλωση μίας μπαταρίας που ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά στην χώρα μας.

  • -
  • -

Πριν από λίγες ημέρες, η Re-Battery, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης συσσωρευτών Pb, Li-Ion, Ni-MH, που έχει αναλάβει την διαχείριση όλων των αποβλήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας μας, οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο έργο αρμοδιότητας της στην ηλεκτροκίνηση. Στις 15/7, κάτω από αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας, βασισμένες σε απαιτήσεις προδιαγραφών και οδηγιών προετοιμασίας που έχει θεσμοθετήσει το ΣΕΔ, έλαβε χώρα η πρώτη συλλογή απόβλητου μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκίνητου βάρους 455 κιλών, που έφτασε στο τέλος του κύκλου της ζωής της.

battery-recycle-greece

Οι εργασίες συλλογής υλοποιήθηκαν με τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια από το συμβεβλημένο συλλέκτη της Re-Battery, την εταιρεία Polyeco υπό την γενική ευθύνη, εποπτεία και καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου ασφαλούς μεταφοράς της Re-Battery, που έχει προτυποποιήσει απαιτήσεις προδιαγραφών, κανονισμών και βέλτιστων πρακτικών για την ασφαλή και περιβαλλοντικά νόμιμη και ορθή διαχείριση αυτού του νέου αποβλήτου. Η ανακύκλωση των μπαταριών παλιών ηλεκτρικών οχημάτων θα απασχολήσει σημαντικά το μεγάλο στοίχημα της προστασίας του περιβάλλοντος κατά τις προσεχείς δεκαετίες.

Δείτε ακόμη: Tι συμβαίνει στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μετά το τέλος της ζωής τους [Video]

Όπως έχει δηλώσει και η Redwood Materials, εταιρία που ασχολείται με την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ: «Για να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πραγματικά βιώσιμα και προσιτά από οικονομικής άποψης, πρέπει να υπάρχει και μία διαδικασία για μετά το τέλος της ζωής τους, έτσι ώστε να συλλέγονται, να ανακυκλώνονται και να μετατρέπονται σε νέα αξιοποιήσιμα υλικά.»

Θα καταφέρει λέτε να γίνει με επιτυχία αυτό και στην χώρα μας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...