Tι συμβαίνει στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μετά το τέλος της ζωής τους [Video]

Πρώην στέλεχος της Tesla δημιούργησε εταιρία που ανακυκλώνει μπαταρίες αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων

  • -
  • -

Η Redwood Materials αποτελεί δημιούργημα του JB Straubel, πρώην στελέχους της Tesla, πράγμα που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τον λόγο ύπαρξης της. Βλέπετε ο τομέας απασχόλησης της συγκεκριμένης εταιρίας είναι η ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ford και Volvo. Σύμφωνα με την ίδια, παρέχει το πιο σχολαστικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο. Στόχος είναι η καθιέρωση μίας ασφαλούς και αποτελεσματικής διαδικασίας για τις μπαταρίες όλων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Σε μία πρόσφατη ανακοίνωση τους δήλωσαν πως: «Για να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πραγματικά βιώσιμα και προσιτά από οικονομικής άποψης, πρέπει να υπάρχει και μία διαδικασία για μετά το τέλος της ζωής τους, έτσι ώστε να συλλέγονται, να ανακυκλώνονται και να μετατρέπονται σε νέα αξιοποιήσιμα υλικά.»

Η αμερικανική εταιρία με βάση την Καλιφόρνια, δηλώνει πως επεξεργάζεται 6 GWh μπαταριών ιόντων λιθίου ετησίως, ποσότητα που αναλογεί σε 60.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα περίπου. Θεωρούν πως είναι προετοιμασμένοι για το πρώτο κύμα ηλεκτρικών που θα φτάσουν στο τέλος της ζωής τους και θα πάψουν να κυκλοφορούν, θέλοντας μάλιστα να δημιουργήσουν τρόπους ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν τα ανακυκλωμένα υλικά που θα εξάγουν.

Να επισημάνουμε πως η τοποθεσία της βάσης τους δεν είναι τυχαία. Με την πολιτεία της Καλιφόρνια να αποτελεί την παλαιότερη και μία από τις μεγαλύτερες αγορές για ηλεκτρικά, είναι φυσικό η πρώτη μεγάλη «φουρνιά» αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων που θα φτάσουν στο τέλος της λειτουργικής ζωής τους να βρίσκεται εκεί.

Θέλουν να δείξουν πως οι μπαταρίες έχουν αξία και μετά την εκτέλεση του έργου τους και ότι μπορούν να επανενταχθούν στην αγορά. Μάθετε περισσότερα στο video που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...