H Tesla θα κάνει το service της «σαν pit-stop της F1»!

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, τα pit stop στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα διαρκούν μόλις μερικά δευτερόλεπτα!

  • -
  • -

Δεν αποτελεί μυστικό πως έχουν υπάρξει περιστατικά πελατών της Tesla που δεν έχουν μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση της αμερικανικής μάρκας σε διαδικασίες συντήρησης των οχημάτων της. Αυτό γιατί κύριος στόχος και μέλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ήταν η επέκταση και η αύξηση της παραγωγής, με αποτέλεσμα άλλες πτυχές όπως το service να μένουν πίσω. Θέλοντας λοιπόν να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα η Tesla υπόσχεται βελτίωση όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά και στην διάρκεια των διαδικασιών συντήρησης.

Τον περασμένο μήνα, ο Elon Musk δήλωσε πως η εταιρεία προσπαθεί να φτάσει τον στόχο της ολοκλήρωσης του service εντός της ίδιας μέρας, τουλάχιστον για τα 2/3 των πελατών στην Βόρεια Αμερική. Τώρα νέες δηλώσεις του CEO θέλουν την Tesla να «υιοθετεί τεχνικές που προέρχονται από τα pit stops των ομάδων της Formula 1», για να πετύχει τον στόχο της.

musk-pitstop-tweet

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα pit stops στο κορυφαίο μέλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού διαρκούν μόλις 2 με 3 δευτερόλεπτα. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι ομάδες καταφέρνουν να αλλάξουν και τα τέσσερα ελαστικά του μονοθεσίου με καινούργια. Παλαιότερα που υπήρχε και ο ανεφοδιασμός με καύσιμα τα pit stops διαρκούσαν περισσότερο αλλά και πάλι δεν χρειαζόντουσαν πάνω από 7 με 8 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα Tesla με 320.000 χιλιόμετρα; [video]

pitstop

Το πώς οι τεχνικές που ασκούνται τώρα στην F1 θα μπορέσουν να εφαρμοστούν σε ένα πολιτικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κανείς δεν ξέρει, ενώ φανταζόμαστε πως θα αφορά μόνο Tesla που χρειάζονται ελάχιστη δουλειά. Οχήματα με πιο σοβαρές ή περίπλοκες ανάγκες για επισκευή ή συντήρηση σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερο από μία ώρα ή μέρα στο συνεργείο. Τουλάχιστον ο χρόνος παράδοσης θα είναι αισθητά καλύτερος από τις εβδομάδες που έχουν χρειαστεί ορισμένοι πελάτες για να πάρουν πίσω τα αυτοκίνητα τους.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα 5 μοναδικά σημεία που χρειάζονται συντήρηση

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...