Fiat & Chrysler

Το Grand Cherokee η βάση για SUV Alfa Romeo και Maserati

  • -
  • -

Αναμενόμενο είναι ότι από την συμμαχία της Fiat την Chrysler θα υπάρξουν νέα μοντέλα για την γκάμα της ιταλικής φίρμας. Προς το παρόν, τα οφέλη της συνεργασίας, αφορούν μοντέλα της αμερικάνικης αγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να στηρίξουν νέα SUV μοντέλα, πάνω στην εξελιγμένη πλατφόρμα του Grand Cherokee.

Τα αφεντικά του ιταλικού group δεν έχουν ακόμη πάρει τις τελικές τους αποφάσεις, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις τους, η πλατφόρμα του Grand Cherokee μπορεί να ανταπεξέρθει σε πιο ισχυρούς κινητήρες, ενός SUV της Alfa Romeo ή ακόμα και της Maserati. Σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για ένα νέο μοντέλο, αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 με 18 μήνες, για να μπει στην παραγωγή, ενώ η κατασκευή του κατά πάσα πιθανότητα θα τελείται στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού (Ντιτρόιτ).

Η δημιουργία ενός SUV για την Alfa Romeo και την Maserati θα σηματοδοτεί την είσοδο σε μια εντελώς νέα κατηγορίας για τις δύο εταιρείες. Συγκεκριμένα, ένα πληθωρικό τετρακίνητο της Maserati, θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους V8 κινητήρες 4.2 και 4.7 λίτρων της Ferrari, που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία σε άλλα μοντέλα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...