Τιμή βενζίνης: Κάτω από τα 2 €. Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες;

Σε συνεχή πτώση βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων, το οποίο οδηγεί στο εξής ερώτημα. Να γεμίσω τώρα γιατί θα ανέβουν ξανά ή να περιμένω γιατί έρχεται ακόμα μεγαλύτερη πτώση;

  • -
  • -

Η τιμή της βενζίνης ανάλογα με το πρατήριο έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης μπορεί να το αγοράσει κάποιος ακόμα και για 1,7 ευρώ/λίτρο. Πρόκειται για τιμές που είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε και είναι φυσικό να προσφέρουν ανάσα στα οικονομικά όσων κινούνται καθημερινά με κάποιο όχημα που απαιτεί υγρά καύσιμα για την κίνησή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις μέρες που για να αγοράσουμε ένα λίτρο βενζίνης έπρεπε να δώσουμε 2,6 ευρώ, αναγκάζοντας πολλούς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις ή ακόμα και να τις διακόψουν εντελώς.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5c5ec96cb57acf96cdc14d4c08cf7c6b.jpg

Βέβαια, το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων σημειώνουν πτώση δεν σημαίνει ότι πλέον είναι φτηνά, ούτε καν σε σωστή τιμή, απλά είναι λιγότερο ακριβά.

Δείτε ακόμαFuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς γίνεται η αίτηση

Η βελτίωση της εικόνας σχετικά με τα καύσιμα βελτιώνεται επειδή υπάρχει πτώση τιμών σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, η τιμή του βαρελιού στις 28 Ιουνίου έφτανε τα 111,76 δολάρια, στις 25 Ιουλίου βρίσκεται στα 96,41 δολάρια, ενώ στις 22 Ιουλίου είχε φτάσει ακόμα και στα 94,70 δολάρια.

Τελικά τι να κάνω; Γεμίζω ή όχι;

Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνει ο τελικός καταναλωτής; Όλες οι αναλύσεις των ειδικών προβλέπουν ότι η πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστεί. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις των ειδικών θα επιβεβαιωθούν, τότε είναι προτιμότερο κάποιος να περιμένει και να μην φουλάρει τώρα το αυτοκίνητό του, καθώς αν το κάνει στο μέλλον θα έχει μεγαλύτερο όφελος.

Φυσικά, κάθε τι που αφήνουμε για το μέλλον συνοδεύεται από ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό ρίσκου, οπότε μπορεί όσα λένε οι ειδικοί να δείχνουν ότι πρέπει να κρατήσουμε στάση αναμονής, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το κλίμα να αλλάξει ξαφνικά.

Εσύ τι θα κάνεις; Θα ακούσεις τους ειδικούς και θα περιμένεις ή φοβάσαι ότι θα «έρθουν όλα τούμπα» και θα ανέβουν πάλι σε ένα βράδυ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...