Volkswagen, SEAT, Skoda: Το στοιχείο που θα τις χωρίζει και τα επόμενα χρόνια

Μόνο ένα θα είναι το στοιχείο που θα συνεχίσει να χωρίζει και τα επόμενα χρόνια τις Volkswagen, SEAT και Skoda. Πάμε να δούμε ποιο είναι αυτό.

  • -
  • -

Μπορεί ο όμιλος Volkswagen να διαθέτει πολλές εταιρείες στο portfolio του, όμως η ίδια η Volkswagen, η SEAT και η Skoda είναι εκείνες που πετυχαίνουν τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων σε απόλυτα νούμερα.

Μία από τις πρακτικές που εφαρμόζει ο γερμανικός όμιλος ώστε να κάνει οικονομίες κλίμακας και κατά συνέπεια να βελτιώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα είναι να μοιράζεται διάφορα τμήματα των αυτοκινήτων ανάμεσα στις τρεις μάρκες. Αυτό συμβαίνει σε μια ποικιλία εξαρτημάτων από μεγάλα και σημαντικά όπως είναι η πλατφόρμα (με την MQB να είναι το βασικότερο παράδειγμα), μέχρι μικρά όπως οι διακόπτες για τα φώτα.

skoda-seat-vw-volkswagen

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο για ακόμα περισσότερη σύγκλιση, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής της ίδιας της Volkswagen, Thomas Schaefer. Αυτό που ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής μάρκας είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά οι Volkswagen, SEAT και Skoda θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο η μία στην άλλη.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Ποιο είναι το φθηνότερο crossover της στην Ελλάδα;

Ο Schaefer δήλωσε ότι παρά τον διαμοιρασμό εξαρτημάτων και το γεγονός ότι οι εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο, είχαν παρατηρηθεί περιστατικά εσωτερικού ανταγωνισμού. Ωστόσο τώρα στο Volkswagen Group θα επικεντρωθούν στον ανταγωνισμό ο οποίος προέρχεται από εξωτερικούς ανταγωνιστές, τόσο νέους παίκτες όπως η Tesla, όσο και παραδοσιακούς οι οποίοι ισχυροποιήθηκαν όπως η Stellantis.

Μετά από την περαιτέρω σύγκλιση, το μοναδικό στοιχείο που θα απομείνει να διαχωρίζει τις Volkswagen, SEAT και Skoda θα είναι ο σχεδιασμός των μοντέλων τους, ο οποίος θα συνεχίσει να γίνεται με διαφορετικές κατευθύνσεις, καθώς η κάθε μάρκα απευθύνεται σε άλλο κοινό.

Πώς σου φαίνεται η νέα πραγματικότητα του Ομίλου; Είναι αρκετή η σχεδίαση ώστε να ξεχωρίζει η μία μάρκα από την άλλη;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...