Λιώνουν δρόμοι και αεροδρόμια από τον καύσωνα στην Ευρώπη! [video]

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο έχουν προκαλέσει προβλήματα που ποτέ δεν φανταζόμασταν.

  • -
  • -

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής μας απασχολεί όσο ποτέ άλλοτε και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει… συνήθειο, ακόμη και στην Ευρώπη που παραδοσιακά, έχει σταθερό και σχετικά ισορροπημένο κλίμα. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί για την Ελλάδα να είναι συνηθισμένες κατά τους θερινούς μήνες, με τους καύσωνες να διαδέχονται ο ένας τον άλλο, αυτό δεν συμβαίνει όμως σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Αγγλία.

Τις τελευταίες ημέρες ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει σε ενδείξεις ακόμη και πάνω από 40 βαθμών Κελσίου και όλη η χώρα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα περιστατικά. Στο video που βρίσκεται παρακάτω, βλέπουμε τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η υψηλή θερμοκρασία. Όσο εξελίσσεται ένας καύσωνας, η άσφαλτος ζεσταίνεται πάρα πολύ, σαφώς περισσότερο από το υπόλοιπο περιβάλλον γύρω της. Με τα 40άρια λοιπόν, σε πολλά σημεία οι δρόμοι έλιωσαν. Κυριολεκτικά!

Δείτε ακόμη: Κουκούλα, ηλιοπροστασία ή σκούρο φιμέ; Ποιο προστατεύει καλύτερα στον καύσωνα

Η άσφαλτος μάζεψε και καταστράφηκε από τη ζέστη, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε ακόμη και σε διάδρομο αεροδρομίου. Παράλληλα, ράγες τρένων «άνοιξαν» από τις υψηλές θερμοκρασίες, με το μέταλλο να διαστέλλεται και τα συνεργεία να δουλεύουν με τις ώρες για να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, αυτό συμβαίνει επειδή κατά την παρασκευή της ασφάλτου δεν μπήκαν τα κατάλληλα πρόσθετα που προστατεύουν το μείγμα από τη ζέστη. Στις χώρες που δεν υπάρχουν ακραίοι καύσωνες το καλοκαίρι, η χρήση τους δεν κρίνεται απαραίτητη, κάτι που μάλλον θα… αλλάξει ύστερα από τα περιστατικά που καταγράφηκαν φέτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...