Δες τα 10 καλύτερα πυροσβεστικά οχήματα στον κόσμο [video]

Με τις φωτιές να ρημάζουν χιλιάδες στρέμματα δάσους κάθε χρόνο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες χρειάζονται και τα κατάλληλα εφόδια. Αυτά εδώ είναι τα κορυφαία οχήματα.

  • -
  • -

Τα πυροσβεστικά οχήματα αποτελούν το Α και το Ω σε μια πυρκαγιά. Χωρίς αυτά, οι δυνάμεις είναι ανήμπορες να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Τα οχήματα αυτά πρέπει να ενσωματώνουν όλο τον εξοπλισμό και να είναι πανέτοιμα για άμεση επέμβαση.

Για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δασικές περιοχές και να κινηθούν σε δύσβατα εδάφη, εκτός από ισχυρούς κινητήρες, απαιτείται να διαθέτουν επιλεκτική ή μόνιμη κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέγιστη ελκτική ισχύ, ικανότητα εκτός δρόμου για όλες τις χρήσεις και ειδικά προγράμματα αλλαγής ταχυτήτων για γρήγορη επέμβαση και αξιόπιστες μετακινήσεις.

fire

Επίσης, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, χώρους για άτομα άμεσης επέμβασης, κόκπιτ προσανατολισμένο στον οδηγό για αυξημένη εποπτεία, όργανα διαισθητικού χειρισμού, δυνατότητα ελέγχου των σημαντικών λειτουργιών του οχήματος μέσα και έξω, υποδομές για εξοπλισμό αναλογικής και ψηφιακής ραδιοεπικοινωνίας, αντλίες, βαρούλκα και γεννήτριες, καθώς και εξαιρετικό ωφέλιμο φορτίο.

Τα πυροσβεστικά οχήματα, εκτός από δάση, επιχειρούν για πυρόσβεση σε πόλεις και αεροδρόμια, οπότε, μόνο ένα ολοκληρωμένο πακέτο εγγυάται την επιτυχία της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνω αν δω πυρκαγιά στον δρόμο

Κατασκευαστές ανά τον κόσμο, προσφέρουν εκπληκτικά οχήματα, τα οποία διακρίνονται για τις εντυπωσιακές δυνατότητές τους. Αυτά που παρουσιάζονται στο παρακάτω video χαρακτηρίζονται ως τα κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο. Δείτε τι μπορούν να κάνουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...