Υβριδική τεχνολογία για όλους, από τη Fiat

Η αγαπημένη ιταλική φίρμα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, λανσάροντας σε όλα τα μοντέλα της υβριδικές εκδόσεις που ρίχνουν το κόστος χρήσης σε ασυναγώνιστα χαμηλό επίπεδο.

  • -
  • -

Προχωρώντας με γοργά βήματα προς τον τελικό, πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Fiat προσφέρει από σήμερα ρεαλιστικές λύσεις για κάθε τσέπη, χάρη στην προσθήκη υβριδικών συστημάτων κίνησης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή γκάμα της. Από το ευέλικτο Panda και το εμβληματικό 500, μέχρι το στιλάτο crossover 500X και το ολοκληρωμένο οικογενειακό Tipo, όλα τα μοντέλα της Fiat έχουν δεχθεί μια γενναία δόση εξηλεκτρισμού που τους χαρίζει χαμηλότερους ρύπους, μειωμένη κατανάλωση, και ελεύθερη πρόσβαση στον Καθαρό Δακτύλιο της Αθήνας.

Panda και 500: Οι πρωταγωνιστές της πόλης, με μηδενικά τέλη

Το διαχρονικά πετυχημένο Fiat Panda, είναι το πιο προσιτό υβριδικό μοντέλο της αγοράς με τιμή που ξεκινά από τα 12.900 ευρώ. Το μικρό Fiat με τον ζωηρό σχεδιασμό και την έμφαση στην πρακτικότητα φορά πλέον τον ήπια υβριδικό κινητήρα 1,0 λίτρου που αποδίδει 70 PS και καταναλώνει μόλις 4,8 lt/100 km με τη βοήθεια του εξηλεκτρισμού. Στην τελευταία του μορφή, το Panda είναι καλύτερο από ποτέ, προσθέτοντας σημαντικά πλουσιότερο εξοπλισμό στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας σε ένα άκρως ελκυστικό πακέτο. Έτσι, οι καθημερινές μετακινήσεις πόλη γίνονται ευκολότερες, πιο ευχάριστες και πιο οικονομικές πίσω από το τιμόνι ενός Panda.

FIAT 500

Μαζί με το Panda, πρωταγωνιστής των πωλήσεων στα οχήματα πόλης είναι το 500 Hybrid, με το απαράμιλλο ιταλικό στιλ που προκαλεί χαμόγελα στο πέρασμά του. Το μοντέλο που συνδυάζει νοσταλγικό χαρακτήρα και σύγχρονες ανέσεις είναι διαθέσιμο σε hatchback και cabrio αμάξωμα, με τιμές που ξεκινούν από τα 14.500 ευρώ. Και εδώ, κάτω από το καπό βρίσκεται ο ήπια υβριδικός κινητήρας 1,0 λίτρου, ως μια ακόμα φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική πρόταση δίπλα στο αμιγώς ηλεκτρικό νέο Fiat 500.

FIAT Panda

Ο εξηλεκτρισμός των Panda και 500 μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης σε μια εποχή που οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, χωρίς να στερεί από την γνώριμη εμπειρία οδήγησης των ιταλικών μοντέλων πόλης, καθώς δεν προσθέτει βάρος, διατηρεί χαμηλά την τιμή αγοράς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Επιπλέον, οι χαμηλές εκπομπές ρύπων χαρίζουν στα Panda και 500 Hybrid μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, εξοικονομώντας ακόμα περισσότερα χρήματα για τον ιδιοκτήτη, ενώ τους επιτρέπουν και την καθημερινή, ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο της Αθήνας.

Υβριδικά 500X και Tipo με ηλεκτρική λειτουργία

Πέρα από τα οχήματα πόλης, η πληθωρική γκάμα της Fiat περιλαμβάνει επίσης το στιλάτο crossover 500X Hybrid και το οικογενειακό Tipo Hybrid. Το 500Χ αποκτά ακόμα πιο ελκυστικό στιλ με τις νέες προσθήκες, διατηρώντας την ψηλή θέση οδήγησης, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τους χώρους και την ξεχωριστή παρουσία στο δρόμο. Η έκδοση Cross τονίζει τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του, η Sport απευθύνεται στους πιο ανήσυχους οδηγούς, ενώ η κορυφαία Yachting φέρνει κοσμοπολίτικο άρωμα από το Capri της Ιταλίας. Από την άλλη πλευρά, το Tipo αποτελεί το ιδανικό οικογενειακό, με τριπλή προσωπικότητα: Πεντάθυρο hatchback με κομψή σχεδίαση, περιπετειώδες Cross με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ή Station Wagon με άπλετο χώρο για αποσκευές.

FIAT 500X

Ανεξαρτήτως έκδοσης, τα 500X και Tipo που φορούν το έμβλημα Hybrid είναι προικισμένα με το νέο υβριδικό σύστημα 48V που τοποθετείται στον σύγχρονο κινητήρα turbo 1,5 λίτρου με απόδοση 130 PS. Ο βασικός ηλεκτροκινητήρας 20 ίππων μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κίνηση του αυτοκινήτου, με τον βενζινοκινητήρα εκτός λειτουργίας, ενώ ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας BISG ενισχύει την αποδοτικότητα του συστήματος. Παράλληλα, το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων χαρίζει ασύγκριτη ευκολία και οικονομία στην καθημερινότητα, αλλά και γρήγορες αλλαγές σχέσεων όταν ο οδηγός επιθυμεί να ανεβάσει τους ρυθμούς.

FIAT Tipo

Με επιδόσεις που παραπέμπουν σε υψηλότερης ισχύος σύνολα, μειωμένη κατανάλωση στα επίπεδα ενός diesel, ελεύθερη πρόσβαση στον Καθαρό Δακτύλιο της Αθήνας και το μοναδικό ιταλικό στιλ που τα κάνει να ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά, τα 500X Hybrid και Tipo Hybrid αποτελούν τις ιδανικές επιλογές στην κατηγορία, με τιμές που ξεκινούν από 25.600 ευρώ και 24.100 ευρώ αντίστοιχα. Στο τέλος κάθε χρονιάς, αποκαλύπτεται ακόμη ένα ατού της υβριδικής τεχνολογίας: Το Tipo απαλλάσσεται πλήρως από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 500Χ επιβαρύνεται ελάχιστα, με λιγότερα από 100 €!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ολόκληρη η γκάμα της Fiat διατίθεται στις ειδικές εκδόσεις (RED), υποστηρίζοντας τον αγώνα κατά των πανδημιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα Fiat (RED) διαθέτουν αντιβακτηριδιακή επένδυση στα σημεία συχνής επαφής στο εσωτερικό, infotainment με μεγάλη οθόνη αφής και ξεχωριστές στιλιστικές πινελιές σε κόκκινη απόχρωση. Όλα τα Fiat διατίθενται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 200.000 km, και δωρεάν οδική βοήθεια για αυτό το διάστημα, ώστε ο οδηγός να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τα οικονομικά οφέλη του εξηλεκτρισμού στην καθημερινότητά του.

Τελικά, ποιο είναι το υβριδικό Fiat που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς; Όποιο κι αν είναι, αποκτήστε το εύκολα, από τη Fiat Βελμάρ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...