Video: Πεζοί χτυπούν και πατούν αυτόνομες Jaguar!

Περιστατικά βανδαλισμού των ηλεκτρικών και αυτόνομων Jaguar I-Pace παρατηρούνται στις ΗΠΑ.

  • -
  • -

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Σε περιοχές των ΗΠΑ, η Waymo πραγματοποιεί από πέρυσι δοκιμές αυτόνομων Jaguar I-Pace στους δρόμους, αλλά τα πράγματα πολλές φορές ξεφεύγουν.

Οι πολίτες φαίνεται πως δεν έχουν πάρει με «καλό μάτι» τις δοκιμές, με αποτέλεσμα να καταγράφονται περιστατικά βανδαλισμών. Πρόσφατα, δύο οχήματα δέχθηκαν επίθεση από πεζούς, με τους οδηγούς να τρέχουν έντρομοι για να γλυτώσουν.

ev

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Tempe της Αριζόνα, όταν ένας πεζός έτρεξε προς την Jaguar I-Pace EV που λειτουργούσε σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία. Ο υπάλληλος που κάθονταν πίσω από το τιμόνι υποστήριξε πως ανέλαβε αμέσως τον έλεγχο του οχήματος και το ακινητοποίησε ώστε να μην χτυπήσει τον άντρα. Στη συνέχεια, ο πεζός πήδηξε πάνω στο καπό της Jaguar και έσπασε το παρμπρίζ, τραυματίζοντας τον οδηγό.

Ο οδηγός της Waymo μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Όσο για τον φερόμενο ως δράστη, συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία. Ο πεζός ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε πρώτα το όχημα, αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη μέχρι να δημοσιοποιήσει η αστυνομία την επίσημη αναφορά.

Το δεύτερο περιστατικό, που συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο, είναι πιο ανησυχητικό. Συμμετείχε πλήθος skateboarders και ένα άλλο πλήρως αυτόνομο Jaguar I-Pace EV από τον στόλο της Waymo. Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο Drive Tesla Canada, η επίθεση έγινε στην περιοχή Mission District.

«Γύρω στις 10 μ.μ., ένα από τα αυτοκίνητά μας περικυκλώθηκε από άτομα που πήδηξαν στο καπό και την οροφή και βανδάλισαν το όχημα με μπογιά. Ο οδηγός κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο. Είμαστε σε στενή επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», αναφέρεται η εταιρεία.

Δείτε εδώ τη δοκιμή της Jaguar I-Pace EV400

Πλάνα από το περιστατικό εμφανίστηκαν στα social media και φαίνεται να συνάδουν με την περιγραφή της Waymo για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Όσο για το κίνητρο πίσω από την επίθεση βανδαλισμού, ερευνάται. Η Jaguar πιθανότατα βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

 

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...