Πέφτει η τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2,20 €

Οι τιμές στα καύσιμα μειώνονται σταδιακά, η πτώση στον τζίρο των πρατηρίων είναι εντυπωσιακή και όλοι αναμένουν το fuel pass.

  • -
  • -

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σχετική αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων μετά και την πτώση του αμερικανικού αργού πετρελαίου. Προφανώς και οι τιμές στις αντλίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα επίπεδα που ίσχυαν πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε στο Open o πρόεδρος των πρατηριούχων της Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, πράγματι παρατηρείται μια μικρή αποκλιμάκωση σε βενζίνη και diesel, η οποία πιθανότατα θα έχει συνέχεια. Οι τιμές έχουν πέσει κατά 12 έως 14 λεπτά το λίτρο σε σχέση με αυτές προ 20 ημέρων και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ώρα να δούμε τη μέση τιμή της αμόλυβδης να μην ξεπερνά τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Φυσικά, οι περισσότεροι αναμένουν την έναρξη της διάθεσης του Fuel Pass 2, ώστε να μπορέσουν να βάλουν αρκετά καύσιμα στο αυτοκίνητό τους και να φύγουν για διακοπές με όσον το δυνατόν πιο συγκρατημένα κόστη.

Μεγάλη η πτώση τζίρου για τα πρατήρια

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής ειδικότερα, η κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες έχει μειωθεί σημαντικά. Οι οδηγοί, λόγω των συνεχόμενων ανατιμήσεων και του πληθωρισμού, περιόρισαν τις μετακινήσεις, γεγονός που είχε αντίκτυπο στον τζίρο των πρατηρίων.

Ο κύριος Παπαγεωργίου ανέφερε πως η πτώση τζίρου στα πρατήρια έχει φθάσει το 20% και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 8 ετών.

Διαβάστε επίσης: 7 Μύθοι και Αλήθειες για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Οι επαγγελματίες του κλάδου ελπίζουν τα πράγματα να καλυτερέψουν και να αντιστραφεί η κατάσταση, τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του προέδρου των πρατηριούχων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...