Αποτελέσματα Euro NCAP: 5 αστέρια για Tonale, Sportage και Born

Επίσης στις τελευταίες μετρήσεις συμμετείχαν τα Toyota Aygo X, BMW i4, Cupra Born και Mercedes-Benz T-Class.

  • -
  • -

Στην πιο πρόσφατη περίοδο δοκιμών του Euro NCAP, 7 νέα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας βαθμολογήθηκαν στον τομέα της ασφάλειας. Την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών απέσπασαν – η νεοαφιχθείσα  Alfa Romeo Tonale, το ήδη δημοφιλές νέο Kia Sportage, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cupra Born, αλλά και τα MPV Mercedes-Benz T-Class και Citan Tourer. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα Toyota Aygo X και BMW i4 με 4 αστέρια. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως.

H Tonale, το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο της Alfa Romeo μετά την Stelvio του 2016, κατάφερε να κερδίσει την άριστη βαθμολογία των 5 αστέρων παρά την έλλειψη κεντρικού αερόσακου ανάμεσα από τα καθίσματα. Σε γενικές γραμμές το ιταλικό SUV τα πήγε καλά στη σύγκρουση με άλλο όχημα και στην αποφυγή σύγκρουσης με πεζό.

EuroNCAP-sportage-2022

Το Kia Sportage, το οποίο μοιράζεται την πλατφόρμα του με το 5-άστερο Hyundai Tucson, είναι εξίσου καλά εξοπλισμένο ενώ παρόμοιες ήταν και τελικές του βαθμολογίες, κατακτώντας έτσι την κορυφαία βαθμολογία. Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Cupra Born, το οποίο επίσης αρίστευσε ενώ αποτελεί την ελαφρώς πιο σπορ εκδοχή του Volkswagen ID.3.

Στην κατηγορία των van τώρα, τα μέλη της γκάμας της Mercedes-Benz, T-Class και Citan Tourer, αν και μοιράζονται την πλατφόρμα τους με το Renault Kangoo, κατάφεραν να αποσπάσουν καλύτερη βαθμολογία από το γαλλικό μοντέλο. Αυτό συνέβη διότι είναι καλύτερα εξοπλισμένα, με στοιχεία όπως ο κεντρικός αερόσακος και η διευρυμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

EuroNCAP-aygox-2022

Ύστερα είχαμε τα δύο μοντέλα που κατάφεραν να φτάσουν έως τα μόλις 4 αστέρια. Πρώτο ήταν το Toyota Aygo X, η νεότερη πρόταση της ιαπωνικής μάρκας για τις αστικές μετακινήσεις αλλά και εκτός δρόμου εξορμήσεις, τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές αλλά χρειαζόταν πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας σύμφωνα με το Euro NCAP. Τέλος, η BMW i4 το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής μάρκας αποδεικνύει πως η πολυτέλεια δεν συνεπάγεται απαραίτητα και κορυφαία ασφάλεια. Εξοπλισμένη με παρόμοια συστήματα που είδαμε και στις δοκιμές της Σειράς 3 το 2019, η i4 έχασε κάποιους σημαντικούς πόντους στον τομέα της αποφυγής σύγκρουσης με αποτέλεσμα να περιοριστεί στα 4 αστέρια αντί για 5.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα video από τις πιο πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP.

EuroNCAP-i4-2022

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...