Νέος κινητήρας diesel 200 και 254 ίππων για το Mazda CX-60

Με έως και 550 Nm ροπής και κατανάλωση καυσίμου σε κύκλο WLTP κάτω από 5 lt/100km.

  • -
  • -

Σε συνέχεια της πρόσφατης παρουσίασης του Mazda CX-60 PHEV, η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα ενός ισχυρού, καθαρού, αποδοτικού και καινούργιου e-Skyactiv D κινητήρα πετρελαίου. Το συγκεκριμένο σύνολο αποτελεί μια πρωτοπορία για τη Mazda, καθώς πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά μοτέρ πετρελαίου e-Skyactiv D 3,3 λίτρων. Ανεπτυγμένες τεχνολογίες καύσης το κάνουν  το πιο καθαρό σύνολο πετρελαίου στον κόσμο με μία μέση κατανάλωση καυσίμου σε κύκλο WLTP της τάξης των 4.7 lt/100 km και μόνο 123 g/km εκπομπές CO2 για την έκδοση των 200 ίππων.

Το νέο αυτό σύστημα έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας το concept “right sizing” το οποίο βελτιστοποιεί τον κυβισμό, καθώς και την απόδοση της καύσης και της ισχύος. Ο νέος κινητήρας 3,283 cc- με κατά μήκος εγκατεστημένο κοινό σύστημα ηλεκτρικού άμεσου ψεκασμού-  εξακύλινδρη e-Skyactiv D μονάδα, θα διατίθεται σε δύο επιλογές – 200 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς και 254 ίππους με το Mazda i-Activ AWD.

skyactiv-d-awd

Συμπεριλαμβανομένου του καινούργιου 48Volt M Hybrid Boost system, ο νέος κινητήρας πετρελαίου συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την οικονομία καυσίμων. Παράλληλα, με τη νέα ανάφλεξη -DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition)- βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόδοση του κινητήρα, τις εκπομπές και την οικονομία των καυσίμων, επιτυγχάνοντας θερμική απόδοση πάνω από 40%.

Ο e-Skyactiv των 254 ίππων προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση ολοκληρώνοντας το σπριντ έως τα πρώτα 100km/h από στάση μέσα σε μόνο 7,4 sec και μέγιστη ταχύτητα 219km/h. Ταυτόχρονα η μέση κατανάλωση είναι και εδώ 4,7 lt/100km ενώ οι εκπομπές CO2 ανεβαίνουν ελάχιστα σε σχέση με την έκδοση των 200 ίππων στα 129g/km.

engine

Ο νέος αυτός εξακύλινδρος εν σειρά παράγει λιγότερες δονήσεις για μια ομαλή και ήσυχη οδήγηση, ενώ παράγει ένα καθαρό και ελκυστικό ήχο εξάτμισης σύμφωνα με την Mazda. Η υψηλή ροπή του κινητήρα δίνει στο CX-60 ικανότητα ρυμούλκησης βάρους έως και 2.500 kg. Ως αποτέλεσμα της απλής του δομής, το βάρος του κινητήρα είναι παρόμοιο με αυτό του τετρακύλινδρου 2.2 λίτρων Skyactiv D κινητήρα πετρελαίου, μειώνοντας τη διαφορά στη διαχείριση της ισορροπίας.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 3.0 λίτρων βενζίνης E-Skyactiv θα ενταχθεί στο e-Skyactiv D και e-Skyactiv PHEV για να ολοκληρώσει τη σειρά παραγωγής του CX-60, προσφέροντας στο κοινό ένα εύρος τεχνολογικά ανεπτυγμένων επιλογών. Με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου  CX-60, η Mazda κάνει ένα ακόμα βήμα για τη μείωση των εκπομπών του στόλου της, ακολουθώντας το στόχο της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-60 - Δείτε τιμή & εκδόσεις

Μέσα στο 2023, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα καινούργιο μοντέλο, το Mazda CX-80, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το Mazda CX-60 και θα περιλαμβάνει 3 σειρές θέσεων.

Διαθέσιμο στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές, η πώληση του το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 diesel θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...