Παράδοση νέου τμήματος της Τριπόλεως-Καλαμάτας

Ακόμη 13 χιλιόμετρα κι ένας νέος σταθμός διοδίων

  • -
  • -

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου ένα νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης Καλαμάτας, από τη νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο.

Με συνολικό μήκος 13 χιλιόμετρων, έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων, μία σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας και ενώνεται στο Αθήναιο με το υπάρχον τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Μέσα στο μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα - Λεύκτρο -Σπάρτη, μήκους έξι χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων του Λεύκτρου. Στο συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί ο νέος κόμβος εξόδου της Μεγαλόπολης καθώς αυτός που είχε μελετηθεί, άλλαξε λόγω των αρχαίων που βρέθηκαν κατά τις εκσκαφές των έργων. Μέσα στο 2011 θα παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους δέκα χιλιομέτρων και είναι το επίμαχο σημείο που είχε καταστραφεί το 2003 λόγω καθίζησης του εδάφους.

Στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που παραδόθηκε υπάρχει κι ο νέος σταθμός διοδίων Καλογερικού, ο οποίος πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, χωρίς όμως ακόμη να έχει ανακοινωθεί από την κοινοπραξία το ύψος των διοδίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...