Volkswagen: «Το 2025 θα έχουμε περάσει την Tesla»

Η Volkswagen βλέπει τον εαυτό της ως έναν από τους πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης, θεωρώντας ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς.

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει πατήσει τέρμα γκάζι σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση και σκοπεύει να αναπτύξει πάρα πολύ τις δραστηριότητές της σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια, με στόχο φυσικά να πάρει την πρωτιά.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή στον θρόνο κάθεται η Tesla, η οποία εξαργυρώνει τα τελευταία χρόνια το προβάδισμα μιας δεκαετίας που έχει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, η Tesla ασχολείται από την πρώτη μέρα αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε έχει το πλεονέκτημα της πάρα πολύ υψηλής ειδίκευσης σε αυτά.

VW

Παρά την πλεονεκτική θέση που έχει η εταιρεία του Elon Musk στην αγορά της ηλεκτροκίνησης αυτή την στιγμή, η Volkswagen θεωρεί ότι θα καταφέρει να την φτάσει ή ακόμα και να την ξεπεράσει μέχρι το 2025, δηλαδή μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Δείτε ακόμα: BMW: Οι μέρες της κυριαρχίας της Tesla είναι μετρημένες

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο Herbert Diess, ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας. Οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν όταν είδε το φως της δημοσιότητας μία πληροφορία ότι η Tesla δεν μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο βγαίνουν αυτοκίνητα από τα εργοστάσιά της, παρά το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες εγκαινίασε ακόμα δύο, εκείνα στο Βερολίνο και στο Τέξας.

Ο Herbert Diess θεωρεί ότι η γνώση της δικής του εταιρείας σε ό,τι αφορά την παραγωγή αυτοκινήτων σε μεγάλους αριθμούς, θα παίξει καταλυτικό ρόλο ώστε να καταφέρει να κλέψει την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είναι αρκετά αυτά ώστε η Volkswagen να γίνει Νο 1 στα ηλεκτρικά ή θα κρατήσει τον θρόνο της η Tesla;

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...