Μικρό υβριδικό που καίει 4,7 lt/100 km και κοστίζει κάτω από 14.500 € - Ποιο είναι;

Φυσικά δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, μπορεί κάθε μέρα να μπαίνει στον δακτύλιο και οι χώροι του φτάνουν άνετα για τέσσερις ενήλικες.

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα πόλης έχουν αποκτήσει πολυδιάστατο χαρακτήρα. Με αυτά μετακινούμαστε στην καθημερινότητα, αυτά επιλέγουμε όταν θα πάμε μια εκδρομή, ακόμη και για τις διακοπές μας, είτε σε κοντινούς, είτε σε μακρινούς προορισμούς. Πλέον λίγοι μπορούν να έχουν και άλλα, μεγαλύτερα αυτοκίνητα για αυτή τη χρήση, οπότε το αυτοκίνητο που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να είναι ικανό σε πολλούς τομείς. Ένα εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα συναντάμε εδώ.

Ανήκει στην κατηγορία των supermini, οπότε δεν είναι πολύ μικρό. Βρίσκεται στη χρυσή τομή, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την άνετη φιλοξενία τεσσάρων ενηλίκων στο εσωτερικό του, αλλά να μην προβληματίζει στις αστικές συνθήκες. Ελίσσεται εύκολα στην κίνηση και παρκάρει σε μικρούς χώρους, απλοποιώντας σημαντικά τη ζωή του οδηγού του. Το πιο καλό σημείο όμως, είναι ο κινητήρας. Με ήπια υβριδική υποβοήθηση των 48V, ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.2 λίτρων καίει ελάχιστα.

Στον υπολογιστή ταξιδίου μπορείς να δεις ακόμη και 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα εντός πόλης, κάτι που ευθύνεται στο αποδοτικό μοτέρ του αλλά και το χαμηλό βάρος, κάτω των 1.000 κιλών. Η ισχύς του κινητήρα είναι στους 83 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Το σύνολο προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις, χάρη στην ελαστικότητα του κινητήρα αλλά και το περιορισμένο βάρος που αναφέρουμε παραπάνω, ενώ στο δρόμο είναι ευχάριστο, ασφαλές και σταθερό.

Τόση ώρα αναφερόμαστε στο Suzuki Swift Hybrid, ένα αυτοκίνητο το οποίο εκτιμάμε πολύ στην Ελλάδα λόγω της τιμιότητάς του, της αποδεδειγμένης αξιοπιστίας του και της προθυμίας του να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε του ζητήσουμε. Στη σημερινή γενιά του διατηρεί όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και παράλληλα, δεν ζητά μια… περιουσία για την απόκτησή του, αφού στη βασική του έκδοση κοστίζει 14.380 €. Συνολικά, υπάρχουν τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ στην γκάμα του Swift συναντάμε και αυτόματες προτάσεις με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Τέλος, διατίθεται και ως τετρακίνητο, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο μοντέλο με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Suzuki Swift μαζί με αναλυτικό τιμοκατάλογο, τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...