Ποιες δύο χώρες έχουν τους μισούς φορτιστές ολόκληρης της Ευρώπης;

Μόλις δύο είναι οι χώρες στις οποίες βρίσκεται σχεδόν το 50% των φορτιστών που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την άνιση κατανομή τους.

  • -
  • -

Μπορεί η Ευρώπη να έχει αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση, όμως αυτό δεν έχει γίνει στον ίδιο βαθμό σε όλες τις χώρες, με μόνο δύο να είναι αυτές που ξεχωρίζουν περισσότερο από όλες τις άλλες.

Η διαφορά αυτών είναι τεράστια σε σχέση με οτιδήποτε άλλο μπορούμε να συναντήσουμε στην Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν συνολικά περίπου 307.000 φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι 150.000 βρίσκονται μόλις σε δύο χώρες και μάλιστα γειτονικές.

Φορτιστές-Ευρώπη

Πιο αναλυτικά, η Ολλανδία είναι στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για αριθμό φορτιστών μετρώντας 90.000 σημεία, ενώ η Γερμανία βρίσκεται πίσω της με 60.000 φορτιστές. Αυτό σημαίνει πως όλες οι άλλες χώρες μοιράζονται τους υπόλοιπους 157.000 φορτιστές, με τα ποσοστά να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των διαφόρων κρατών.

Το εντυπωσιακό όσον αφορά την Ολλανδία και την Γερμανία είναι ότι σε επίπεδο έκτασης, τους αντιστοιχεί μόλις το 10% των συνολικών ευρωπαϊκών εδαφών. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 50% των φορτιστών είναι απλωμένο στο 90% της ηπείρου μας.

Δείτε ακόμα: Φορτιστής ή ταχυφορτιστής: Ποια είναι η διαφορά τους;

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά την Ολλανδία είναι ότι έχει... 1.600 φορές περισσότερους φορτιστές σε σχέση με την Κύπρο, η οποία βρίσκεται στο τέλος της λίστας. Συγκεκριμένα η Κύπρος έχει μόλις 57 φορτιστές σύμφωνα με την έκθεση του ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου).

Η τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Ολλανδία, την Γερμανία και όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί πρόβλημα καθώς δείχνει ότι πρέπει να αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός τοποθέτησης φορτιστών σε όλη την ήπειρο, ώστε τελικά να αρχίσει κάποια στιγμή να υπάρχει κάποιου είδους σύγκλιση.

Φορτιστές-Ευρώπη

Η σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου είναι ένα από τα βασικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, ώστε τα ηλεκτρικά να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Όσον αφορά την χώρα μας, στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 3,2% των ευρωπαϊκών εδαφών, διαθέτει όμως μόλις το 0,2% των φορτιστών ή περίπου 6700 φορτιστές. Βρίσκεται στην 22η θέση της λίστας, δηλαδή 6η από το τέλος, με την γειτονική Βουλγαρία να είναι μία θέση πιο πάνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...