Ελλάδα: Πού θα είναι ελεύθερα τα διόδια για όλο το καλοκαίρι

Χωρίς ταλαιπωρία και πλευρικά διόδια οι βουτιές των εκδρομέων σε παραθαλάσσιο νομό της Ανατολικής Μακεδονίας.

  • -
  • -

Ελεύθερη είναι η διέλευση των οχημάτων στα διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς τις παραλίες της Καβάλας για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο συγκεκριμένος κόμβος ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, «απελευθερώθηκε» ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνταν προς τις παραλίες στον παραθαλάσσιο νομό της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στον κόμβο που οδηγούσε από τον Καβάλα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κι εξυπηρετούσε κυρίως Καβαλιώτες και Δραμινούς, αλλά και όσους κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προς τις παραλίες της Καβάλας, οι οδηγοί σπαταλούσαν ώρες στις ουρές που σχηματίζονταν κατά την επιστροφή.

Δες εδώ όλα όσα πρέπει για το κοινό e-Pass

Πλέον, θα περνούν από τα διόδια της εξόδου της Εγνατίας από τον Άγιο Ανδρέα προς Θεσσαλονίκη χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στο Thestival. «Άνοιξε η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη και από την Εγνατία Οδό λάβαμε την υπόσχεση ότι τα διόδια στο σημείο δεν θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν είναι μόνο το κόστος το θέμα. Το αντίτιμο ανέρχεται στα 40 λεπτά. Το κυριότερο ζήτημα ήταν η ταλαιπωρία των πολιτών. Όσοι δεν γνώριζαν την περιοχή μέχρι χθες είτε έφταναν μέχρι την Καβάλα για να επιστρέψουν στην Εγνατία, είτε κινούνταν στα χωριά που μεσολαβούσαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Πηγή: thestival

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...