Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών βγάζουν λεφτά πουλώντας ρεύμα!

Κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρήκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ενέργεια ώστε να βγάλουν χρήματα.

  • -
  • -

Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκαν κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να κάνουν τα οχήματά τους να παράγουν χρήματα ώστε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Αυτό που έκαναν είναι να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους κατά τις ώρες που υπάρχει μειωμένο τιμολόγιο (αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «νυχτερινό ρεύμα), πουλώντας το στην συνέχεια πίσω στο δίκτυο κατά τις ώρες που είναι αυξημένες οι τιμές.

Με αυτόν τον τρόπο οι Βρετανοί που εφάρμοσαν το σχετικό σύστημα, πετύχαιναν να εκμεταλλεύονται την διαφορά στο τιμολόγιο και τελικά να βγαίνουν κερδισμένοι.

V2G

Για να μπορέσει κάποιος να δώσει ρεύμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης πρέπει να υπάρχει ένας ειδικός φορτιστής, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το οποίο για συντομία αποκαλείται V2G, δηλαδή την επικοινωνία και την ανταλλαγή ρεύματος ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο.

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν φωτοβολταϊκά στην οροφή

Τον φορτιστή παρείχε η εταιρεία Crowd Charge, η οποία αναπτύσσει σχετικά συστήματα και θέλει να κάνει τις ανάλογες δοκιμές. Έτσι έδωσε έναν αμφίδρομο φορτιστή σε 100 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι αμέσως είχαν την ιδέα. Από αυτήν την διαδικασία κατάφεραν να κερδίζουν από 25 μέχρι και 1500 λίρες τον μήνα.

Προς το παρόν η αγορά τέτοιων αμφίδρομων φορτιστών είναι ακριβή καθώς κοστίζει περίπου 5.500 λίρες, τη στιγμή που ένας κανονικός φορτιστής κοστίζει περίπου 1.000 λίρες. Όσο θα μειώνονται οι τιμές τους και θα αυξάνεται ο αριθμός κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόσο περισσότεροι θα επιχειρούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Αν μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο θα αγόραζες ηλεκτρικό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...