Video: Ο πιο εγκληματικός τρόπος να μπεις σε λεωφόρο

Πολλοί οδηγοί έχουν τη συνήθεια όταν μπουν σε έναν δρόμο με πολλές λωρίδες, να πάνε κατευθείαν στην αριστερή, δηλαδή την «πιο γρήγορη», ακόμα και αν ακόμα δεν έχουν την ταχύτητα που πρέπει.

  • -
  • -

Αν και εσύ συνηθίζεις να μπαίνεις από την πρώτη στιγμή στην αριστερή λωρίδα ενός δρόμου, το παρακάτω video σε αφορά καθώς σου δείχνει για ποιον λόγο πρέπει να αποφεύγεις μια τέτοια κίνηση πάση θυσία.

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι αυτή η συνήθεια είναι αντίθετη προς τον Κ.Ο.Κ. Ο Κώδικας ορίζει ότι πρέπει πάντα να κινούμαστε όσο πιο δεξιά γίνεται. Στην μεσαία μπαίνουμε όταν η ροή στην δεξιά είναι πιο αργή από τη δική μας ταχύτητα (με την προϋπόθεση ότι η δική μας είναι εντός του ορίου), ενώ η αριστερή είναι αυστηρά και μόνο για προσπέραση. Όταν αυτή ολοκληρωθεί επιστρέφουμε στη λωρίδα που ήμασταν πριν αργά και με ασφάλεια.

Αριστερή Λωρίδα

Επιπλέον, όταν μπαίνουμε σε έναν αυτοκινητόδρομο ή έναν δρόμο με πολλές λωρίδες, σχεδόν πάντα υπάρχει λωρίδα επιτάχυνσης, δηλαδή ο δρόμος για κάποια μέτρα αποκτά και μία τέταρτη λωρίδα (αν έχει τρεις στην υπόλοιπη διαδρομή), ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε και να συντονιστούμε με την ταχύτητα που κινούνται τα αυτοκίνητα που είναι ήδη εκεί.

Δείτε ακόμα: Mercedes: Αναλαμβάνει την ευθύνη αν τρακάρεις - υπό έναν όρο

Στο video βλέπουμε να μην εφαρμόζεται τίποτα από τα παραπάνω, με την κατάληξη να μην είναι η επιθυμητή σε καμία περίπτωση. Ένα Hyundai Tucson βγαίνει από κάποιο στενό και θέλει να μπει σε έναν δρόμο με τρεις λωρίδες. Από τη στιγμή που στο σημείο δεν υπάρχει λωρίδα επιτάχυνσης, θα έπρεπε να μπει στην δεξιά και όταν επιταχύνει να κινηθεί προς τα αριστερά, αν χρειαζόταν.

Αντίθετα, επέλεξε να ανοίξει την τροχιά του και να μπει κατευθείαν στην αριστερή. Εκεί κινούνταν ένα Volkswagen Tiguan το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Αν και ο οδηγός του Tiguan φρέναρε και προσπάθησε να αποφύγει την επαφή, τελικά αυτό δεν συνέβη με τα δύο αυτοκίνητα να καταλήγουν σε μία σφοδρή σύγκρουση.

Θα συνεχίσεις να μπαίνεις με τη μία στην αριστερή ή μήπως είναι καλύτερα να μείνεις δεξιά;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...