Η τιμή του ελληνικού τζιπ Keraboss Super K - Πού κατασκευάζεται;

Πόσο κοστίζει το ελληνικό όχημα; Πώς φτιάχνεται; Πόσο χρόνο αναμονής έχει μια παραγγελία. Το GOGAR έχει τις απαντήσεις για το Super K, το πρωτοποριακό τζιπ της Keraboss που πήρε πινακίδες κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Η έγκριση και πιστοποίηση από το κράτος του Super K, του καινοτόμου αυτού οχήματος που κατασκευάζεται από ελληνικά χέρια, προκάλεσε αίσθηση. Μάλιστα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμμετείχε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και έλαβε πινακίδες κυκλοφορίας, λέγοντας πως το κράτος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είναι δίπλα σε όποια αντίστοιχη προσπάθεια υπάρξει.

Το Super K λοιπόν κατασκευάζεται από την KERABOSS CARS MANUFACTURING και αναφέρεται ως Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) γεγονός που το κατατάσσει σε μια ειδική κατηγορία οχημάτων.

Πού κατασκευάζεται το ελληνικό Super K και πόσο κοστίζει;

Η ελληνική εταιρεία που ανήκει στον Παύλο Κεραμπό, εδρεύει στη οδό Βριλησσού 19, στο Πολύγωνο της Αθήνας. Εκεί, φτιάχνεται το Super K. Δεν μιλάμε για κάποιο σύγχρονο οικονομοτεχνικής ανάλυσης εργοστάσιο μαζικής παραγωγής, αλλά για μια μικρή μονάδα, όπου έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει σε περιορισμένο αριθμό μονάδων το όχημα.

keraboss

Το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο και η εταιρεία έχει κατασκευάσει ήδη τρεις μονάδες. Οι δύο είναι πρωτότυπες και η τρίτη προορίζεται για πελάτη που έχει προβεί σε παραγγελία. Για να κατασκευαστεί μια μονάδα πρέπει πρώτα να δοθεί παραγγελία.

Ο χρόνος κατασκευής του υπολογίζεται στους 4 με 5 μήνες σε κανονική ροή λειτουργίας. Όσο για την τιμή του, ανέρχεται στα 22.000 ευρώ συν ΦΠΑ.   

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, κατασκευάζεται στο χέρι με παραδοσιακές μεθόδους. Προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων και για την κίνηση φροντίζει ένας 1.000άρης κινητήρας απόδοσης 72 ίππων. Το όχημα έχει μήκος περίπου 3,4 μέτρα, πλάτος 1,56 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα.

Ο κατασκευαστικός του τρόπος και τα υλικά του, το καθιστούν κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες των rent a car. Τα υλικά κατασκευής, όπως για παράδειγμα το πολυεστερικό αμάξωμα και το γαλβανιζε σασί, μένουν σχεδόν αλώβητα από το αλάτι της θάλασσας και ζουν σχεδόν για πάντα, με μια μικρή συντήρηση.

Διαθέτει ελληνικές πινακίδες

Το Keraboss Super K διαθέτει κανονικά ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Σήμερα μετά από πολλά χρόνια δόθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς πλέον η περιφέρεια έχει δημιουργήσει όλα τα εργαλεία ώστε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, είτε σε ό,τι αφορά τις πινακίδες, είτε τις άδειες οδήγησης».

keraboss

Επόμενος στόχος των κατασκευαστών είναι να καταφέρουν να μπουν σε πρόγραμμα του αναπτυξιακού, προκειμένου η ελληνική εταιρία να μπορέσει να έχει κονδύλια εξέλιξης, αλλά και να μπορέσει να περιορίσει τα μεγάλα κόστη που συνεπάγονται στην κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε στόχος της εταιρίας είναι οι πωλήσεις 70 και πλέον οχημάτων το χρόνο.

Τα στάδια που πέρασαν, μέχρι να έλθει η ώρα της κυκλοφορίας για το πρώτο αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής είναι τα:

  • Το 2008 ξεκινήσε και ολοκλήρωσε την κατασκευή, των πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων οχημάτων
  • Το 2014 εκδόθηκε το ΦΕΚ του υπουργείου Μεταφορών για την κατασκευή μας. Με την υπογραφή του υφυπουργού κυρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου
  • Το 2014 επίσης αιτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, για κατάλληλη νομοθετική - φορολογική ρύθμιση για τα οχήματα, ώστε να μπορεί να εκδώσει το υπουργείο Μεταφορών τις πινακίδες κυκλοφορίας
  • Αυτό το αίτημα από το 2014, ολοκληρώθηκε στις 23/09/2021, με την δημοσίευση των κατάλληλων διατάξεων και στις 31/12/2021, με την έκδοση της απόφασης του υπουργείου οικονομικών
  • Τέλος η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τις πινακίδες το 2022

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...