Fiat 500X Hybrid & Tipo Hybrid: Με ενέργεια και διάθεση

Η Fiat λανσάρει ένα νέο υβριδικό σύστημα στο στιλάτο B-SUV και στο πρακτικό οικογενειακό της, με αποτέλεσμα δύο κορυφαίες λύσεις.

  • -
  • -

Η Fiat μετά την παρουσίαση των υβριδικών Fiat 500 και Fiat Panda ολοκληρώνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με το Fiat 500X Hybrid και το Fiat Tipo Hybrid, τα οποία εφοδιάζονται με το μοναδικό 48 Volt σύστημα με τις αυξημένες δυνατότητες. 

Στο νέο υβριδικό σύστημα της Fiat, το μυστικό της υψηλής απόδοσης είναι ο συνδυασμός της νέας γενιάς του Turbo 4κυλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων και απόδοσης 130 ίππων – 240 Nm ροπής και του 48 Volt ηλεκτροκινητήρα των 15 kW με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Ως αποτέλεσμα δημιουργούνται δύο ήπια υβριδικά μοντέλα, απολύτως ταιριαστά για τις πολλαπλές ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά. 

Το Fiat 500X στα καλύτερά του

Το SUV της Fiat με το επιτυχημένο όνομα 500 στην ταυτότητά του, προσέφερε από το λανσάρισμά του αρκετούς λόγους για να ξεχωρίσει. Η εμπνευσμένη ρετρό σχεδίαση και η διαφορετικότητα συνδυάζεται με υψηλή ποιότητα κατασκευής, συστήματα άνεσης και ασφάλειας και ικανότητες κίνησης σε κάθε οδόστρωμα.

FIAT

Πλέον όμως το Fiat 500X Hybrid τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα στον πολύ σημαντικό τομέα της κατανάλωσης καυσίμου. Αυτό συμβαίνει καθώς ο κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο προσφέρει αθόρυβη και άμεση εκκίνηση, και έναν κύριο, ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα που δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, γεγονός που για την συγκεκριμένη κατηγορία είναι πρωτοποριακό. Σύμφωνα δε, με τις δοκιμές και τις μετρήσεις, ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να συμμετέχει μέχρι και στο 62% της λειτουργίας του αυτοκινήτου, πράγμα που μεταφράζεται σε οικονομία μέχρι και 11% σε σχέση με τις diesel εκδόσεις του Fiat 500X. Ως αποτέλεσμα, η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 5,1 lt/100 km.

Πέραν του νέου υβριδικού συστήματος, το Fiat 500X Hybrid έρχεται στην ελληνική αγορά με νέο σήμα τόσο στη μάσκα, στο εμπρός μέρος, όσο και πίσω, στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Ακολουθεί έτσι τη σχεδιαστική γραμμή που εγκαινίασε το ηλεκτρικό 500. Η γκάμα του 500Χ περιλαμβάνει την έκδοση Urban, που αφορά τις αστικές μετακινήσεις, την έκδοση Cross, με έμφαση στον περιπετειώδη χαρακτήρα και την έκδοση Sport που φέρνει ένα πιο δυναμικό στυλ. Η πανοραμική αναδιπλούμενη οροφή χαρακτηρίζει την πλούσια έκδοση Dolcevita, ενώ δεν λείπει και μια έκδοση RED. Η Fiat συνεργάζεται με τον ομώνυμο φιλανθρωπικό οργανισμό, με στόχο την αντιμετώπιση των πανδημιών.

Fiat Tipo Hybrid: Το απόλυτο οικογενειακό

Το Fiat Tipo, αποκτά και αυτό με τη σειρά του το μοναδικό 48 Volt σύστημα με τις αυξημένες δυνατότητες. Χάρη στη δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για μεγάλο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων, και στην περίπτωση του επιτυχημένου οικογενειακού μοντέλου έχουμε περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου έως και 11% σε σχέση με τις diesel εκδόσεις του, κάτι που μεταφράζεται σε 4,7 lt/100 km. Εξίσου όμως σημαντική είναι η παρουσία του αυτόματου κιβωτίου των 7 σχέσεων, το οποίο συμβάλλει στην καθημερινή άνεση και ευχρηστία σε οποιαδήποτε διαδρομή.

FIAT

Το Fiat Tipo με το νέο υβριδικο σύστημα διατίθεται σε όλες του τις επιλογές αμαξωμάτων, δηλαδή και ως hatchback και ως cross και ως station wagon. Κάτι που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή συνολικά, με δεδομένο πως καλύπτει το φάσμα αναγκών κάθε οικογένειας. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλει και ο χώρος των αποσκευών, που ανάλογα με το αμάξωμα κυμαίνεται μεταξύ 440 και 550 λίτρων.

Στοιχεία που ολοκληρώνουν τον οικογενειακό χαρακτήρα του Fiat Tipo αποτελούν το νέο σύστημα ψυχαγωγίας UCONNECT 5 με τη μεγάλη οθόνη αφής Ultra HD 10,25”, καθώς και η πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Συστήματα όπως το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης εντός και εκτός πόλης, το LANE CONTROL που με οπτικά και ηχητικά σήματα προειδοποιεί τον οδηγό ώστε να διορθώσει την πορεία εάν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, και το TRAFFIC SIGN RECONGNITION το οποίο αναγνωρίζει τις πινακίδες του δρόμου, εμφανίζει τα αντίστοιχα εικονίδια στον πίνακα οργάνων και προειδοποιεί σε περίπτωση που ο οδηγός κινείται πάνω από το όριο ταχύτητας.

Επιπλέον οφέλη των υβριδικών Fiat

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Fiat Tipo απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας, όπως και το Fiat 500X, τα τέλη κυκλοφορίας του οποίου ξεκινούν από μόλις 83 ευρώ. Τα νέα υβριδικά Fiat 500X Hybrid και Tipo Hybrid είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων της Fiat στην Ελλάδα, με τιμές από 25.600 € για το 500Χ και 24.100 € για το Tipo, με πλούσιο εξοπλισμό και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων! Όπως και το σύνολο της γκάμας της Fiat καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Μάθετε περισσότερα για τα καινούργια υβριδικά μοντέλα της Fiat

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...