Πόσα αυτοκίνητα έχουν οι ελληνικές οικογένειες και τι καύσιμο προτιμάμε;

Οι περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα έχουν ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα. Σε τι ποσοστό υπάρχουν πάνω από 2 οχήματα και πόσοι δεν έχουν κανένα;

  • -
  • -

Μια ματιά στους ελληνικούς δρόμους πείθει αμέσως ότι τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε κυκλοφορία είναι πάρα πολλά. Φυσικά, πολλά από αυτά είναι παλαιότερης τεχνολογίας, γεγονός που μας βάζει στη λίστα με τους γηραιότερους στόλους στην Ευρώπη. Ωστόσο, πόσα οχήματα υπάρχουν ανά οικογένεια; Η έρευνα της Focus Bari / YouGov δίνει απαντήσεις, όχι μόνο για τους απόλυτους αριθμούς αλλά και για το καύσιμο που καίνε.

Πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε κάθε ελληνική οικογένεια;

Η πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών έχουν μόνο ένα όχημα για να τους εξυπηρετεί. Πρόκειται για το 53% του συνόλου, γεγονός που δείχνει ότι το οικογενειακό αυτοκίνητο καλείται να ανταποκριθεί σε πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Στη συνέχεια, το 36% των οικογενειών στην Ελλάδα έχουν δύο αυτοκίνητα, ενώ το 5% δηλώνουν τρία αυτοκίνητα. Τέλος, το 4% των οικογενειών δεν έχουν κανένα αυτοκίνητο και το 2% των οικογενειών, έχουν από τέσσερα αυτοκίνητα και πάνω.

Τι καύσιμο καίνε τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται και στα καύσιμα των αυτοκινήτων που βρίσκονται γύρω μας. Η συντριπτική πλειοψηφία, κινείται από βενζίνη, με το ποσοστό να αγγίζει το 75%. Το αποτέλεσμα δικαιολογείται και από την απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) με την άρση της απαγόρευσης να γίνεται περίπου δέκα χρόνια πριν. Μετά, το 16% των αυτοκινήτων καίνε πετρέλαιο και το 6%, χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, όπως LPG και CNG. Το 3% αντιπροσωπεύει τα υβριδικά, ενώ τα ηλεκτρικά βρίσκονται ακόμη στο 0%.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της έρευνας της Focus Bari / YouGov με ένα κλικ εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...