Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Επιδότηση έως 1.300 € στα δίκυκλα

Έξτρα επιδότηση αναμένεται να λάβουν όσοι αγοράσουν ηλεκτρικά scooter ή ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

  • -
  • -

Αναμένοντας τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται να έλαβε την απόφαση για αύξηση της επιδότησης στα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Οι παραινέσεις των εμπόρων και εισαγωγέων εισακούστηκαν από το ΥΠΕΝ, με την επιδότηση για τα ηλεκτρικά scooter και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες των οποίων η λιανική τιμή υπερβαίνει τα 5.375 ευρώ, να αυξάνεται από το 20 στο 30%. Αυτό σημαίνει πως, το ανώτατο όριο από τα 800 ευρώ θα πάει στα 1.300 €, με το όφελος για τον πελάτη να αγγίζει τα 500 €.

ev scooter

Εδώ, πρέπει να τονίσουμε ότι επίσημες ανακοινώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχουν υπάρξει. Ωστόσο, το μέτρο φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και όταν γίνει γνωστό το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το κέρδος για τον αγοραστή θα είναι μεγαλύτερο, ακολουθώντας τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.

Πώς θα πάρεις 300 € έξτρα

Μαζί με αυτή την αύξηση λογικά θα υπάρξει επιδότηση και για τη δεύτερη μπαταρία στον εξοπλισμό του δικύκλου. Αν το scooter ή η μοτοσυκλέτα διαθέτει δεύτερη μπαταρία η επιπλέον επιδότηση θα είναι 300 €, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα 1.600 €.

Διαβάστε επίσης: Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πώς υπολογίζεται η επιδότηση που θα πάρω;

Όσον αφορά στις παραγγελίες που έχουν γίνει από 1/12/2021 μέχρι σήμερα, το νέο μέτρο θα ισχύσει κανονικά, με τους πελάτες να λαμβάνουν 1.300 ευρώ.

Για την απόσυρση παλαιού δικύκλου θα συνεχίσει να ισχύει η επιδότηση των 400 €, ενώ για τρίτεκνους/ΑμΕα τα 500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...