Το φθηνότερο υβριδικό στην Ελλάδα από 12.900 € - Ποιο είναι;

Δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, μπαίνει κάθε μέρα στον δακτύλιο της Αθήνας και καίει ελάχιστο καύσιμο. Τι άλλο να ζητήσεις;

  • -
  • -

Το κύριο ζητούμενο από ένα αυτοκίνητο πόλης, είναι το χαμηλό κόστος χρήσης. Για άνετη καθημερινή χρήση, δεν θέλουμε να καίει πολύ καύσιμο, ενώ ιδανικά, ζητάμε να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και να εισέρχεται κάθε μέρα στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας. Τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα καταφέρνουν όλα αυτά, ωστόσο η τιμή αγοράς τους είναι… απαγορευτική για μεγάλη μερίδα αγοραστών. Τη λύση έρχονται για να δώσουν τα ήπια υβριδικά συστήματα.

Με μικρό κόστος, αναβαθμίζουν τα μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στην περίπτωση αυτή, το υβριδικό σύστημα HyFly εξασφαλίζει ελάχιστες απαιτήσεις σε καύσιμο και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται δε με ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα πόλης και οι τιμές του ξεκινούν μόλις από τις 12.900 €, ένα εξαιρετικό ποσό με βάση τα σημερινά δεδομένα. Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχετε καταλάβει για ποιο μοντέλο μιλάμε, πρόκειται για το αναβαθμισμένο Fiat Panda.

Το ιταλικό αυτοκίνητο πόλης συνδυάζεται αποκλειστικά με υβριδικά κινητήρια σύνολα. Το ήπια υβριδικό σύστημα της Fiat ονομάζεται HyFly και «παντρεύει» έναν ατμοσφαιρικό, τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρου με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα BSG. Το σύνολο αποδίδει 70 ίππους που αρκούν για τις αστικές υποχρεώσεις του μοντέλου, ενώ η κατανάλωσή του ορίζεται στα 4,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα. Από την άλλη, τα 109 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει ανά χιλιόμετρο, απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Στο αναβαθμισμένο Fiat Panda συναντάμε και περισσότερο εξοπλισμό, όπως οθόνη αφής επτά ιντσών με προηγμένο σύστημα πολυμέσων, αντιβακτηριδιακές επενδύσεις στο τιμόνι, τον λεβιέ ταχυτήτων και τις χειρολαβές, αλλά και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες που αυξάνουν την καθημερινή χρηστικότητα. Ο εξοπλισμός διαφέρει ανάλογα με την έκδοση, ακόμη και η ακριβότερη πρόταση (RED) δεν ξεπερνά τις 15.050 €, οπότε ο κάθε αγοραστής μπορεί να βρει το Panda που του ταιριάζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 200.000 χιλιόμετρα, όποιο έρθει πρώτο.

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του αναβαθμισμένου Fiat Panda

, με τις τιμές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό τους

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...