Η τιμή του ηλεκτρικού Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πότε έρχεται

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Toyota σύντομα θα βρίσκεται στη χώρα μας. Πότε ξεκινούν οι παραδόσεις και πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Toyota. Ανήκει στα SUV, βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα eTNGA και διακρίνεται για την εντυπωσιακή αισθητική του και τις επιβλητικές διαστάσεις, με το μήκος να αγγίζει τα 4,69 μέτρα, ξεπερνώντας ακόμη και το RAV4. Αναφερόμαστε στο νέο bZ4X, το οποίο μέσα στο καλοκαίρι θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Toyota Hellas.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται είτε ως προσθιοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 HP και 266 NM ροπής, είτε ως τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 218 HP και 337 Nm ροπής. Αμφότερες οι εκδόσεις, φέρουν μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh, με την αυτονομία να κυμαίνεται από τα 400+ έως και τα 513 km.

bz4x

Η ιαπωνική μάρκα προσφέρει στους κατόχους του μοντέλου εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 km για την μπαταρία, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την υψηλή αξιοπιστία και αντοχή. Χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 11 kW, μπορεί να φορτίσει από wallbox 11 kW σε 6 ώρες και 30 λεπτά, ενώ από ταχυφορτιστή ο χρόνος περιορίζεται στη μισή ώρα.

Εξοπλισμός και τιμή του bZ4X

Οι τιμές του Toyota bZ4X στην Ελλάδα ξεκινούν από 49.900 ευρώ για την βασική προσθιοκίνητη έκδοση (χωρίς την κρατική επιδότηση). Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει την τετρακίνητη AWD, πρέπει να δώσει 3.000 € επιπλέον

Όσον αφορά στα επίπεδα εξοπλισμού, υπάρχουν τα: Active, Style, Black Edition, Lounge και Lounge Plus. Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει στάνταρ full LED φώτα, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8΄΄, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό,  είσοδος και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, καλώδιο ταχυφόρτισης Type 3 πέντε μέτρων και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού Toyota Safety Sense.

bz4x

Επί ελληνικού εδάφους, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα πατήσει τους τροχούς του μέσα στον Ιούλιο. Οι παραγγελίες ξεκινούν τις επόμενες μέρες, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...