Υβριδικά 4κίνητα B-SUV: Suzuki Vitara vs Toyota Yaris Cross – Ποιο προτιμάτε;

Η υβριδική τεχνολογία εγγυάται την οικονομία καυσίμου και η τετρακίνηση, τις εκτός δρόμου ικανότητες. Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross, στέκονται αντιμέτωπα.

  • -
  • -

Ψάχνοντας στην κατηγορία των B-SUV για τετρακίνητες προτάσεις, η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες. Τα μικρά υπερυψωμένα μοντέλα βασίζονται συνήθως σε πλατφόρμες από supermini, οπότε οι δυνατότητες υποστήριξης συστημάτων τετρακίνησης είναι λίγες. Ωστόσο, από τον κανόνα εξαιρούνται τα Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross. Καταφέρνουν μάλιστα να συνδυάσουν τα οφέλη της κίνησης σε όλους τους τροχούς με την υβριδική τεχνολογία.

Δεν αναφερόμαστε σε συστήματα mild hybrid αλλά full hybrid, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει τη δυνατότητα κίνησης του οχήματος χωρίς βοήθεια από τον βενζινοκινητήρα. Ο τελευταίος, πολύ συχνά είναι σβηστός στην εντός πόλης κίνηση, ευνοώντας τη χαμηλή κατανάλωση. Επιστρέφοντας στα δύο μοντέλα, αμφότερα διαθέτουν κινητήρες 1.5 λίτρων, ατμοσφαιρικούς, με συνολική απόδοση στους 116 ίππους. Όμως τα μηχανικά τους μέρη είναι τελείως διαφορετικά.

Τι κινητήρια σύνολα χρησιμοποιούν τα δύο τετρακίνητα SUV;

Το Suzuki Vitara χρησιμοποιεί μια επανασχεδιασμένη μορφή του τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού που συναντάμε στο Jimny. Έχει αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο (ρομποτιζέ) με έξι σχέσεις 6AGS και κλασική τετρακίνηση, που μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα με κεντρικό άξονα μετάδοσης. Το Toyota Yaris Cross από την άλλη, έχει έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρου. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) και οι πίσω τροχοί κινούνται από έναν έξτρα, μικρό ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται εκεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δεν υπάρχει δηλαδή μηχανική σύνδεση του μοτέρ εσωτερικής καύσης με τον πίσω άξονα.

Πόσο κοστίζουν τα τετρακίνητα υβριδικά Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross;

Στην περίπτωση του Suzuki Vitara Strong Hybrid η πιο προσιτή έκδοση GL+ με τετρακίνηση AllGrip κοστίζει 28.380 €. Το Toyota Yaris Cross Hybrid ξεκινά από τις 28.470 € με την τετρακίνηση AWD-i, στην έκδοση Style. Παρακάτω, με ένα κλικ στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία του μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την αντίστοιχη δοκιμή. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε μια απευθείας σύγκριση των δύο μοντέλων με αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό.

Στη συνέχεια, πείτε μας ποιο προτιμάτε ψηφίζοντας την επιλογή σας στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Suzuki Vitara Strong Hybrid Allgrip

Toyota Yaris Cross Hybrid AWD-i

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...