Στάχτη έγιναν 100 ηλεκτρικά οχήματα σε σταθμό φόρτισης – Δείτε το video

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έπνιξε την περιοχή, με 100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε ελάχιστα λεπτά σε αποκαΐδια.

  • -
  • -

Είναι το μεγαλύτερο ατύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σημειώθηκε σε  σταθμό φόρτισης στο Jamia Nagar στο Δελχί της Ινδίας, με την περιοχή να εκκενώνεται άρον άρον προκειμένου η πύρινη λαίλαπα να μην παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.

100 συνολικά οχήματα και δίκυκλα που βρίσκονταν στον σταθμό και φυσικά οι εγκαταστάσεις έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Η φωτιά ξέσπασε ξημερώματα, οπότε οι ζημιές ήταν μόνο υλικές. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν κινδύνευσε παρά το χάος που δημιουργήθηκε.

fire ev

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και επί ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, τα υλικά κατασκευής των EV, οι πολυάριθμες καλωδιώσεις, οι μπαταρίες και η ενέργεια υψηλής τάσης δυσχέραινε το έργο τους. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε χρόνο μηδέν, καταστρέφοντας τα πάντα.

Δείτε εδώ πως σβήνει σωστά η φωτιά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια, με την πιθανότερη αιτία να είναι το βραχυκύκλωμα. Συνολικά, έγιναν στάχτη 90 οχήματα και δίκυκλα, όπως και όλος ο σταθμός.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...