Ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες στην Ευρώπη;

Είναι ωραίο το αυτοκίνητό σου να μη σε στέλνει συνέχεια στο συνεργείο, όμως ποια μάρκα είναι εκείνη που προσφέρει κάτι τέτοιο στους πελάτες της; Μία έρευνα δίνει την απάντηση.

  • -
  • -

Πολλές φορές γίνονται κουβέντες για την αξιοπιστία ενός μοντέλου ή μίας μάρκας γενικότερα, όμως δύσκολα κάποιος μπορεί να έχει μεγαλύτερο δείγμα από ό,τι μία σωστά δομημένη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας.

Η ένωση καταναλωτών της Ισπανίας συγκεντρώνει κάθε χρόνο στοιχεία από κατόχους αυτοκινήτων, ζητώντας τους πληροφορίες σχετικά με το πόσες φορές εμφάνισε βλάβη το αυτοκίνητό τους και ποια ήταν η αιτία σε κάθε περίσταση.

Αξιοπιστία

Το σημαντικό είναι ότι η έρευνα δεν μετράει μόνο ποσοτικά τα προβλήματα, αλλά δίνει διαφορετική βαρύτητα στο καθένα. Για παράδειγμα, αν ένα πρόβλημα αναγκάσει τον οδηγό να σταματήσει στην άκρη του δρόμου λογαριάζεται ως πολύ σοβαρό, ενώ αν εμφανίσει δυσλειτουργία κάτι μικρό όπως ένα φλας, έχει πολύ μικρή επίπτωση στο τελικό σκορ.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, αυτά είναι τα φετινά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμφανίζει τις περισσότερες βλάβες;

Στη λίστα με τις εταιρείες, η πιο αξιόπιστη είναι η Lexus, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από ακόμα δύο ιαπωνικές εταιρείες, την Subaru και την Toyota. Ασιατικές μάρκες συναντάμε και στη συνέχεια, καθώς πρέπει να φτάσουμε στη 10η θέση για να βρούμε κάποια ευρωπαϊκή.

Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη τριάδα που αναφέραμε ακολουθούν οι Mitsubishi, Kia, Suzuki, Hyundai, Honda, Mazda και η SEAT κλείνει την δεκάδα.

Μάρκα Βαθμολογία
Lexus 95
Subaru 93
Toyota 91
Mitsubishi 89
Kia 89
Suzuki 89
Hyundai 87
Honda 87
Mazda 85
SEAT 85
Dacia 85
Skoda 84
Nissan 82
DS Automobiles 82
Volkswagen 82
Smart 82
Peugeot 82
Mercedes-Benz 82
BMW 82
Mini 82
Ford 80
Citroen 80
Audi 80
Volvo 80
Renault 80
Ssangyong 80
Porsche 76
Opel 76
FIAT 76
Jeep 72
Lancia 68
Chevrolet 68
Jaguar 68
Land Rover 64
Alfa Romeo 64
Tesla 60

Γενικότερα αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ειδικά στην κορυφή, οι αποστάσεις μεταξύ των εταιρειών πλέον είναι μικρές, γεγονός που σημαίνει ότι γενικότερα η αξιοπιστία των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται.

Συμφωνείς με τα ευρήματα της έρευνας; Εσύ τι άποψη έχεις για την μάρκα του αυτοκινήτου σου; Είναι αξιόπιστη ή έχεις γίνει φίλος με τους μηχανικούς στο συνεργείο;

Πηγή: ocu.org

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...