Ταξίδι με αυτοκίνητο με 100 ευρώ; Δύο πανέμορφα μέρη που μπορείς να πας

Με την τιμή των καυσίμων στα «ουράνια», οι περισσότεροι σκέφτονται 2 και 3 φορές να πάρουν το αυτοκίνητο για μια καλοκαιρινή εξόρμηση. Επιλογές ωστόσο, πάντα υπάρχουν.

  • -
  • -

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και τον ήλιο να λάμπει, άπαντες επιθυμούν να ταξιδέψουν και να χαλαρώσουν έστω για μικρό χρονικό διάστημα.

Η μέση τιμή της βενζίνης η οποία αγγίζει το 2,367 ευρώ το λίτρο, βάζει «φρένο» σε αρκετούς και φέρνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με τον προορισμό. Το κόστος των καυσίμων και των διοδίων είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι», οπότε επιλέξαμε περιοχές όπου μπορείς να μεταβείς και να επιστρέψεις στη βάση σου με περίπου 100 ευρώ ή λιγότερα. 

Πού πάμε και πόσο καίει το αυτοκίνητο;

Ξεχωρίσαμε δύο πολύ όμορφες περιοχές που έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς οδικώς από την Αθήνα τώρα που μπήκε το θέρος. Όσο για το όχημα, το μοντέλο και ο τύπος δεν έχουν νόημα. Αυτό που έχει σημασία είναι η κατανάλωση, η οποία κατά μέσο όρο σε ανοικτό δρόμο κυμαίνεται γύρω στα 7 με 7,5 lt. στο σύνολο των ΙΧ που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Ας δούμε πόσο θα δαπανήσεις σε κάθε περιοχή ξεχωριστά:  

road trip

Καλαμάτα

Ένας από τους top προορισμούς του καλοκαιριού. Η Καλαμάτα προσφέρει τα πάντα στον επισκέπτη και η απόσταση από την Αθήνα είναι στα 237 km. Προκειμένου να φτάσουμε στην Μεσσηνιακή πόλη, πρέπει να δώσουμε σε διόδια 13,95 ευρώ. Μαζί με την επιστροφή το κόστος είναι στα 27,9 €.

Για καύσιμο, θα καταναλώσουμε – αν θεωρήσουμε ότι καίει 7 lt. – 16,6 λίτρα για να πάμε και άλλα τόσα για να επιστρέψουμε, στο σύνολο 33,2 λίτρα. Με την μέση τιμή ανά λίτρο στα 2,367 €, το κόστος θα φθάσει τα 78,58 ευρώ. Μαζί με τα διόδια, τα έξοδα ξεπερνούν για ελάχιστα τα 100 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Νοθευμένο καύσιμο: Πώς το εντοπίζω, τι πρέπει να κάνω;

Εύβοια

Η βόρεια Εύβοια συγκλονίζει με τις μαγευτικές παραλίες. Δημοφιλής προορισμός για χιλιάδες ταξιδιώτες. Απέχει μέσω της Χαλκίδας, για παράδειγμα στην Ιστιαία, γύρω στα 180 km και η απόσταση καλύπτεται σε λιγότερο 3 ώρες.

Κατά τη διαδρομή, πληρώνεις μόνο σε έναν σταθμό διοδίων, αυτόν στις Αφίδνες (3,30 ευρώ), δηλαδή στο πήγαινε – έλα 6,60 €. Για βενζίνη υπολόγισε γύρω στα 60 ευρώ αν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως θα αυξηθεί στα 7,5 lt. λόγω του επαρχιακού δρόμου. Παρόλα αυτά, το συνολικό κόστος με τα διόδια είναι αρκετά κάτω από το μπάτζετ των 100 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...