Πώς αποζημιώνομαι για ζημιές από χαλάζι;

Μπορεί να είναι πιο σπάνιο, όμως το χαλάζι είναι με διαφορά το χειρότερο που μπορεί να πέσει από τον ουρανό, οπότε τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

  • -
  • -

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι οι πιο συνηθισμένες εποχές για να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, με το χαλάζι είναι πάρα πολύ πιθανό να προκαλέσει ζημιές στο αυτοκίνητό μας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που συνήθως δε διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά,.

Τι πρέπει να έχουμε κάνει ώστε να είμαστε καλυμμένοι

Προκειμένου να είμαστε καλυμμένοι από την ασφαλιστική μας και να επιδιορθωθούν αυτές οι ζημιές με το μικρότερο δυνατό κόστος, θα πρέπει να έχουμε επιλέξει την κάλυψη «Φυσικά Φαινόμενα». Αν αυτή περιλαμβάνεται στο συμβόλαιό μας, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα.

Χαλάζι

Τα πρώτα βήματα προς την αποζημίωση

Αρχικά, ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, το πρώτο που θα χρειαστούμε είναι μια βεβαίωση από την ΕΜΥ ότι υπήρξε χαλαζόπτωση κατά την ημερομηνία που δηλώνουμε ότι προκλήθηκαν οι ζημιές. Επιπλέον, πάλι ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, θα πρέπει η δήλωση της ζημιάς να γίνει το αργότερο μέσα σε 8 μέρες.

Δείτε ακόμα: Πώς αποζημιώνομαι για ζημιά από το χιόνι και φυσικές καταστροφές;

Όταν έχουν γίνει τα παραπάνω, συνεννοούμαστε με την εταιρεία σε ποιο κατάστημα μπορούμε να πάμε για να επιδιορθώσουμε τις ζημιές. Σε κάποια συμβόλαια οι ζημιές καλύπτονται από το πρώτο ευρώ, ενώ σε κάποια άλλα υπάρχει ένα ποσό απαλλαγής. Δηλαδή εμείς θα πληρώσουμε αυτό το ποσό και οτιδήποτε προκύψει από εκεί και πάνω θα το αναλάβει η ασφαλιστική.

Υπάρχουν όρια στις καλύψεις;

Κάποιες φορές υπάρχει όριο στο πόσα χρήματα θα δώσει η ασφαλιστική εταιρεία για την επιδιόρθωση των ζημιών, το οποίο πάντα αναγράφεται ξεκάθαρα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, οπότε είναι κάτι που το γνωρίζουμε εκ των προτέρων.

Μπορεί να φαίνεται ότι μαζεύονται πολλοί περιορισμοί όμως στην πραγματικότητα είναι έτσι ρυθμισμένοι ώστε να αποκλείονται μόνο οι ακραίες περιπτώσεις και να καλύπτεται πλήρως η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Χαλάζι

Μία χρήσιμη πληροφορία είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αν οι επισκευές γίνουν σε συνεργείο που συνεργάζεται με την ασφαλιστική, τότε η απαλλαγή μειώνεται στο μισό ή μπορεί και να μηδενιστεί.

Επιγραμματικά

Συνοψίζοντας, αν πέσει χαλάζι και έχουμε ζημιές στο αυτοκίνητο ελέγχουμε τους όρους του συμβολαίου ή παίρνουμε τηλέφωνο την ασφαλιστική. Εκεί βλέπουμε αν απαιτείται βεβαίωση από την ΕΜΥ ή όχι και πόσες μέρες έχουμε για να δηλώσουμε τη ζημιά. Ρωτάμε αν υπάρχουν συνεργαζόμενα συνεργεία και πάμε εκεί για να επισκευάσουμε το αυτοκίνητό μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις το κόστος θα είναι μικρό ή μπορεί και μηδενικό.

Εσύ έχεις προσθέσει την κάλυψη «Φυσικά Φαινόμενα» ή θεωρείς ότι δεν τη χρειάζεσαι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...