Gordon Murray Automotive: Μετά τους V12 ετοιμάζει ηλεκτρικά SUV!

O Gordon Murray έκανε αίσθηση με τις T.50 και T.33, αλλά δεν σταματάει εκεί.

  • -
  • -

Η Gordon Murray Automotive έκανε αίσθηση στο χώρο της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας δύο supercar, και συγκεκριμένα τις Τ.50 και T.33. Ο φημισμένος Βρετανός σχεδιαστής της θρυλικής McLaren F1 επέστρεψε στο προσκήνιο σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας δύο μοναδικά μοντέλα που βασίζονται σε βασικές και… παραδοσιακές αρχές των υπεραυτοκινήτων όπως τα γνωρίζουμε. Κάτι που σημαίνει ότι είναι εφοδιασμένα με 12κύλινδρους  κινητήρες τοποθετημένους στο κέντρο και το όριο περιστροφής τους να ξεπερνάει τις 10.000 rpm.

Δείτε ακόμη: Τα… βασανιστήρια που περνάει ένα supercar!

 

Όμως, η εταιρεία του Gordon Murray δουλεύει επάνω και σε ένα τελείως διαφορετικό project. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας την τάση της εποχής, ετοιμάζει δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Murray, τα crossover που θα προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία του, θα θέσουν νέα στάνταρ σε επίπεδο αυτονομίας, αλλά διατηρώντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά που διέπουν τις δημιουργίες της εταιρίας του. Ο Βρετανός συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ότι το πρώτο θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του, με την κίνηση να μεταφέρεται στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Ενώ η δεύτερη εκδοχή θα είναι πενταθέσια, προσφέροντας σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Δείτε ακόμη: Η Gordon Murray T.50 ξεσηκώνει το Goodwood

 

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα νέα μοντέλα θα είναι τελείως καινούργια και θα σχεδιαστεί από την Gordon Murray Automotive. Θα αφορά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ στην κατασκευή των αυτοκινήτων θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση του βάρους χαμηλά. Θυμίζουμε, ότι από πέρσι ο Gordon Murray έχει αναφέρει ότι στην εταιρεία του έχει γίνει μία επένδυση της τάξεως των 370 εκ. δολαρίων!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...