Γιατί αυτό το Abarth των 32.000 € ξεπούλησε σε λίγες μέρες;

Αποδίδει 180 PS, είναι εκπληκτικά γρήγορο και απολαυστικό στην οδήγηση. Φτάνουν όμως αυτά για να κάνει sold out;

  • -
  • -

Το 695 Tributo 131 Rally δημιουργήθηκε για να τιμήσει το Abarth 131 Rally, ένα αυτοκίνητο που εξελίχθηκε σε θρύλο των αγώνων ράλι στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Διακρίνεται για την εντυπωσιακή εμφάνιση με παραπομπές στον εμβληματικό πρόγονο του, αλλά και τις εκπληκτικές προδιαγραφές του.

Η ειδική αυτή έκδοση της Abarth, φέρει το σύστημα εξαγωγής «Record Monza Sovrapposto» με τις τέσσερις κάθετες απολήξεις, το «Spoiler ad Assetto Variabile», τα αμορτισέρ Koni FSD, το αποκλειστικό σύστημα πέδησης της Brembo με 4πιστονες δαγκάνες και το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 1.4 T-jet απόδοσης 180 PS και 250 Nm ροπής.

abarth 131

 

Πρόκειται για την ισχυρότερη εκδοχή του συγκεκριμένου κινητήρα, που εφοδιάζει  και τα μονοθέσια στα πρωταθλήματα της Formula 4 σε σειρά θεσμών στην Ευρώπη. Με το συγκεκριμένο σύνολο, το Abarth 695 Tributo 131 Rally επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 225 km/h και επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6,7 sec.

Τα συλλεκτικά πάντα ξεπουλάνε

Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση που προσφέρεται σε δύο πακέτα εξοπλισμού: Turismo με εστίαση στο ξεχωριστό στυλ και τον πλούσιο εξοπλισμό και Competizione, με έμφαση στην απόλυτη οδηγική αίσθηση.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα το Abarth 695 Tributo 131 Rally

Το 695 Tributo 131 Rally θα παραχθεί όπως είχε ανακοινώσει σε μόλις 695 μονάδες και ήταν διαθέσιμο και στη χώρα μας, έναντι του ποσού των 32.000 ευρώ. Ωστόσο, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Όπως ανακοίνωσε η Abarth, όλες οι μονάδες εξαντλήθηκαν και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες.

abarth 131

Ο λόγος φυσικά, ήταν η περιορισμένη παραγωγή του. Η ιταλική φίρμα με σήμα τον σκορπιό, έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τους λεγόμενους abarthisti, οπότε κάθε συλλεκτική έκδοση κάνει αμέσως sold out.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...