«Βόμβες» από την πρόεδρο βενζινοπωλών – Μαφία και απειλές στα καύσιμα [video]

Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να γεμίσουν με καύσιμο το ντεπόζιτο, στην Ελλάδα επικρατούν μαφιόζικες τακτικές και ξέπλυμα χρήματος.

  • -
  • -

Η βενζίνη και το πετρέλαιο θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε είδη πολυτελείας, με τη τιμή στην αντλία της βενζίνης ειδικά, να δείχνει κατά μέσο όρο 2,3 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, ορισμένα πρατήρια πωλούν ακόμη και 2,6 €. Οι λόγοι είναι γνωστοί και δυστυχώς, η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης: Τιμή βενζίνης: Έρχεται το εφιαλτικό σενάριο των 2,5 €

Ωστόσο, ορισμένοι πρατηριούχοι πωλούν τα καύσιμα αρκετά χαμηλότερα, γεγονός που προκαλεί απορίες. Αυτές έσπευσε να λύσει η κυρία Μαρία Ζάγκα. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των βενζινοπωλών έριξε «βόμβες», κάνοντας λόγο για μαφία στα καύσιμα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και προειδοποιήσεις ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα.

«Κλείστε τα στόματα»

Οι δηλώσεις της κυρία Ζάγκα προκάλεσαν αίσθηση, με την ίδια να αναρωτιέται αν έχει μπει στο στόχαστρο των μαφιόζων που μαστίζουν τον κλάδο.

proedros

«Είναι κοινό μυστικό πως η βενζίνη από αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Οι φόροι ανεβάζουν την τιμή και πρέπει να μπει ένα μέτρο. Ξέρω την καθημερινότητα των βενζινοπωλών. Δεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί θέλουν μόνο να ξεπλύνουν», ανέφερε αρχικά.

Εντύπωση ωστόσο, προκάλεσε ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής για τα κυκλώματα:

- Δεν τους ξέρετε;

- Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι.

- Αυτό που λέτε είναι μαφία.

- Βέβαια, τι άλλο είναι...

Στη συνέχεια, έδωσε παραδείγματα με «ατυχήματα» σε πρατήρια υγρών καυσίμων: «Ο πρόεδρος ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Σε άλλη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη τον "θέρισαν". Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε».

πηγή: ΣΚΑΪ

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...