Ηλεκτρικό με 150 ίππους, 348 km αυτονομία και μόλις 15.500 ευρώ. Ποιοι μπορούν να το αγοράσουν;

Ήξερες ότι κάποιοι τυχεροί συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen με λιγότερα από τα μισά χρήματα σε σχέση με την αρχική τιμή του;

  • -
  • -

Σίγουρα φαίνεται παράξενο αλλά είναι η πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της «υιοθέτησης» της Αστυπάλαιας από την Volkswagen και τη μετατροπή της σε νησί με πλήρως ηλεκτρικές μετακινήσεις, υπάρχουν επιδοτήσεις για τους κατοίκους οι οποίες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από εκείνες του Κινούμαι Ηλεκτρικά, τις οποίες δικαιούμαστε όλοι.

Η μία προέρχεται από την Kosmocar, την εταιρεία η οποία εκπροσωπεί την Volkswagen στη χώρα μας. Το ποσό με το οποίο επιδοτεί η Kosmocar την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας  φτάνει τα 10.050 ευρώ.

Αστυπάλαια

Εκτός από την εταιρεία, όμως, έχει αναλάβει και το κράτος να προσφέρει μεγαλύτερη επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος σε όσους κατοικούν στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων. Έτσι, η κρατική επιδότηση σε αυτή την περίπτωση αγγίζει το 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (Λ.Τ.Π.Φ.) με πλαφόν τις 12.000 ευρώ, σε αντίθεση με το 30% και πλαφόν τις 8.000 ευρώ που ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Μητσοτάκης και Diess (CEO του VW Group) συναντιούνται ξανά στην Αστυπάλαια

Τέλος, το κράτος προσφέρει και μεγαλύτερο κίνητρο για απόσυρση του παλαιού, θερμικού οχήματος, καθώς σε αυτή την περίπτωση το επιπλέον όφελος για τον αγοραστή ηλεκτρικού φτάνει τα 3.000 ευρώ, αντί για τα 1.000 ευρώ που προσφέρονται μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Αστυπάλαια

Κάπως έτσι, αν υπολογίσουμε όλα τα παραπάνω για την περίπτωση του ID.3 στη βασική του έκδοση, βλέπουμε ότι η τελική τιμή που θα πληρώσει ο αγοραστής είναι μικρότερη από τη μισή σε σχέση με εκείνη που αναγράφει ο τιμοκατάλογος. Για την ακρίβεια, είναι μόλις το 43,8%, δηλαδή η έκπτωση φτάνει το 56,2%. Ακολουθούν τα αναλυτικά νούμερα.

Αρχική τιμή: 35.300 €

Eπιδότηση VW Group & Kosmocar: 9.000 €

Επιδότηση προγράμματος e-Astypalea: 8.484 €

Τελική τιμή: 18.461 €

Τελική τιμή με απόσυρση: 15.461 €

Πατήστε εδώ για να δείτε τα μοντέλα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πώς διαμορφώνονται οι τιμές με όλες τις επιπλέον επιδοτήσεις που αφορούν τους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...