Τα καλύτερα οικογενειακά 4x4 SUV της ελληνικής αγοράς

Τετρακίνηση σημαίνει εκτός δρόμου ικανότητες, περισσότερη πρόσφυση και αυξημένη ασφάλεια. Αυτά είναι τα C-SUV που την προσφέρουν στην γκάμα τους!

  • -
  • -

Ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολλά SUV στους καταλόγους των εταιρειών αυτοκινήτου, δεν σημαίνει ότι πολλαπλασιάστηκαν οι επιλογές τετρακίνητων μοντέλων. Το στυλ και η ευρυχωρία τους υιοθετήθηκαν, αλλά τα συστήματα τετρακίνησης πέρασαν στο περιθώριο. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη αρκετά οικογενειακά C-SUV που είναι διαθέσιμα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το αρνητικό είναι ότι αυτές οι εκδόσεις συνήθως τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας και η τιμή τους τα καθιστά λιγότερο δημοφιλείς επιλογές.

Φυσικά, χάρη σε κατασκευαστές όπως η Suzuki και η Dacia, υπάρχει λύση για όσους η τετρακίνηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείο και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν ένα μεγαλύτερο ποσό για την αγορά νέου αυτοκινήτου. Να διευκρινίσουμε ότι στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται τα τετρακίνητα SUV των premium κατασκευαστών, ούτε οι προτάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις 40.000 €. Θεωρούμε ότι ήδη στη λίστα εμφανίζονται μοντέλα με υψηλή τιμή αγοράς, οπότε δεν θέλαμε να πάμε ακόμη ψηλότερα. Παρακάτω ακολουθούν όλες οι διαθέσιμες προτάσεις της C-SUV κατηγορίας με τετρακίνηση, ενώ η σειρά προκύπτει από την τιμή της βασικής έκδοσης με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Μπορεί οι επιλογές να μην είναι πολλές, ωστόσο πρόκειται για εξαιρετικά ολοκληρωμένες λύσεις με χώρους και φυσικά, ασφάλεια.

Dacia Duster 

Το Dacia Duster καταφέρνει σε χαμηλή τιμή να δίνει μια ολοκληρωμένη λύση με χώρους και πάρα πολλές εκτός δρόμου ικανότητες. Η τετρακίνηση πλέον συνδυάζεται μόνο με τον τετρακύλινδρο turbodiesel των 1.5 λίτρων Blue dCi, στην απόδοση των 114 ίππων, ενώ οι βασικές εκδόσεις μπορεί να έχουν κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό, αλλά προβάλλουν το χαμηλό κόστος κτήσης (από 24.760 €). Στην πλουσιότερη έκδοση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου

Suzuki S-Cross

Στις 26.730 € βρίσκεται μια από τις πιο αξιόλογες επιλογές για κάποιον που ζητά C-SUV με τετρακίνηση. Πρόκειται για το Suzuki S-Cross στην ανανεωμένη μορφή του, που συνδυάζει φρέσκια εμφάνιση και έναν άκρως αποδοτικό κινητήρα. Ο 1.4 Boosterjet βενζίνης των 1.4 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V αποδίδει 129 ίππους, πάει πακέτο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά, με την τετρακίνηση Allgrip. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου

Hyundai Tucson

Το Hyundai Tucson είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα C-SUV. Αν το θέλετε τετρακίνητο θα πρέπει να ανεβείτε στις 33.390 €, το πακέτο όμως περιλαμβάνει το ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Premium και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Η απόδοση του βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων αγγίζει τους 180 ίππους. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Kia Sportage

Το Kia Sportage πρόσφατα παρουσιάστηκε στη νέα του γενιά, η οποία κάνει άλματα σε ποιότητα, τεχνολογία και στυλ. Η πιο προσιτή τετρακίνητη έκδοση 35.790 €, με τον βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, τους 150 ίππους και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Υπάρχει και με 180 ίππους, αλλά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT όπως και στο Hyundai Tucson, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση φυσικά. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Nissan Qashqai

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai συνδυάζεται αποκλειστικά με ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα. Αν το θέλετε με τετρακίνηση θα πρέπει να πάτε στην κορυφαία έκδοση με τους 158 ίππους από τον βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic. Στοιχίζει 40.390 €, στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση N-Connecta. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Volkswagen Tiguan

Παραδοσιακή δύναμη στα οικογενειακά C-SUV το Volkswagen Tiguan. Φυσικά, διατίθεται και σε τετρακίνητη εκδοχή στις 38.100 €. Σε αυτό το πακέτο συναντάμε τον τετρακύλινδρο diesel 2.0 TDI με 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις. Υπάρχει και ο 2.0 TSI βενζίνης των 190 ίππων με τετρακίνηση, ανεβάζοντας κατά περίπου 2.000 € το budget. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Cupra Formentor

Δίνοντας μια premium, αλλά και σπορ νότα στα C-SUV, το Cupra Formentor αποτελεί τη λύση αν βάζετε ψηλά την οδηγική απόλαυση, την εμφάνιση και το στυλ. Η πιο προσιτή τετρακίνητη έκδοση χρησιμοποιεί τον diesel 2.0 TDI με 150 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο DSG, διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων. Κοστίζει 39.690 € και με περίπου 1.500 € περισσότερα, φτάνουμε στην επίσης τετρακίνητη, αλλά βενζινοκίνητη έκδοση 2.0 TSI με 190 ίππους. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...