Αθήνα – Πάτρα – Ανκόνα

Βροχή και έργα

  • -
  • -

Φτάνοντας άνετα στην Κόρινθο, ακολουθούμε το «εργοτάξιο» που ονομάζεται  σήμερα Κορίνθου – Πατρών με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας. Από εκεί απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες του Superfast XI, καθοδόν για την Ανκόνα της Ιταλίας. Το Leon άριστο στα αυτοκινητικά του καθήκοντα, μας ταξίδεψε ήσυχα και άνετα, κινούμενο με απόλυτη ασφάλεια ανάμεσα στα έργα. Η βροχή που μας συντρόφευσε από την Κόρινθο και μέχρι την Πάτρα ανέδειξε πόσο επικίνδυνο είναι το κομμάτι αυτό του δρόμου που θέλει να λέγεται Εθνική Οδός.

Το πρώτο φουλάρισμα έγινε στην Αθήνα, ενώ στη μέση της διαδρομής, των περίπου 220 km, το Leon, με το ρεζερβουάρ των 55 lt, έδειξε αυτονομία μέχρι και 950 km. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η μέση ταχύτητα μας, ήταν 89 km/h. O diesel κινητήρας, με το μακρύ 5αρι κιβώτιο της έκδοσης Ecomotive, είναι ιδανικός για ταχύτητες των 110-120 km/h, ενώ στο εσωτερικό η καλή ηχομόνωση, καλύπτει έντεχνα τα ίχνη του διακριτικού μεν, χαρακτηριστικού δε κροταλίσματος του.

Άφιξη στο λιμάνι, με το εύκολο σκέλος του ταξιδιού, να έχει σειρά. Χαλάρωση εν πλω και καφέ καλεσμένοι του Νίκου Παπασταθόπουλου, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της SEAT, με τον οποίο συνταξιδεύουμε για Βαρκελώνη. Το βράδυ θα το περάσουμε ταξιδεύοντας την Αδριατική προετοιμαζόμενοι για την αυριανή διάσχιση της Ιταλίας και την είσοδο στο γαλλικό νότο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...