DeLorean: Επιστρέφει από το μέλλον με νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Το Alpha 5 φέρνει μαζί της η DeLorean από το… μέλλον της ανθρωπότητας, έχοντας φιλόδοξους στόχους για την είσοδό της στον κόσμο της αυτοκίνησης.

  • -
  • -

Το DeLorean DMC-12 οι περισσότεροι το έχουμε γνωρίσει μέσα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη ταινία “Back To The Future”. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τα ταξίδια… στο χρόνο, αν και τελικά, δεν κατάφερε να αποδειχθεί εμπορική επιτυχία. Ελάχιστα κατασκευάστηκαν στα δύο χρόνια παραγωγής του (1981-1983) και έκτοτε, η ιταλική φίρμα δεν έφτιαξε ποτέ ξανά αυτοκίνητο.

Αυτό μέχρι τώρα. Το νέο Alpha 5 είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται… από το μέλλον, κυριολεκτικά αυτή τη φορά αφού ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία που θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του. Η DeLorean ήταν φειδωλή στις ανακοινώσεις της και αποκάλυψε μόνο ότι θα έχει 0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 240 km/h και αυτονομία έως 480 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Δείτε ακόμη: Κάποιος αποφάσισε να αποκαταστήσει ένα... μεγάλο ψέμα της ταινίας "Back To The Future"!

Ο στόχος τους είναι να πετάξουν το γάντι στις κορυφαίες ηλεκτρικές Mercedes αλλά και στις ισχυρότερες εκδόσεις της Porsche Taycan, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, θα έχει μια πιο εδραιωμένη παρουσία στο παραδοσιακό κοινό της αυτοκίνησης και δεν θα πάρει το δρόμο ενός Tesla Model S Plaid ας πούμε, το οποίο θα είναι ταχύτερο αλλά δεν αποτελεί μια επιλογή για τους πιο πολλούς λάτρεις της οδήγησης.

Η DeLorean δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το νέο Alpha 5 θα είναι κανονικής ή περιορισμένης παραγωγής. Όμως δήλωσε πως θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, ενώ θα έχουν κάποιες συνεργασίες στο επίπεδο των μηχανικών μερών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολύ όμορφη η λεπτομέρεια με τις πόρτες, που ανοίγουν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που συναντάμε και στο DMC-12. Στη συνέχεια, η φίρμα αναμένεται να παρουσιαστεί ένα ηλεκτροκίνητο sedan και ένα SUV που θα κάνει χρήση υδρογόνου μέσω κυψελών καυσίμου. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η DeLorean θα κάνει... επίθεση και εκτός ηλεκτροκίνησης, με ένα Coupe κλασικών αναλογιών και έναν V8 βενζινοκινητήρα κάτω από το καπό του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...