Στην Ελλάδα η 2λιτρη Porsche Macan T των 265 ίππων! Δείτε τιμές

H έκδοση της Porsche Macan με τον κινητήρα των 2.000 cc είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά. Πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Η Porsche έχει προσθέσει στη σειρά «T» της γκάμας της και τη Macan. Το τετράθυρο crossover είναι το πρώτο που φέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αφού μέχρι πρότινος το έφεραν μόνο οι 911 και 718. Για όσους δεν γνωρίζουν, το γράμμα «Τ» μεταφράζεται ως Touring και ουσιαστικά σηματοδοτεί μοντέλα με αναβαθμίσεις σε ανάρτηση, κινητήρα και εξοπλισμό.

Η… ειδική Macan T είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 99.840 €. Κάτω από το εμπρός καπό της έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας της απλής Macan, ο οποίος αποδίδει 265 ίππους και 400 Nm ροπής, αλλά έχει μικρότερο σχεδόν 60 kg βάρος σε σχέση με τον 6κύλινδρο της Macan S. Στοιχείο που βελτιώνει την οδική της συμπεριφορά και την απόκριση του εμπρός μέρους. Διαθέτει ένα γρήγορο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) και τετρακίνηση Porsche Traction Management (PTM). Σε συνδυασμό με το (standard) Sport Chrono Package, η Macan T επιταχύνεται από στάση στα 100 km/h σε 6,2 sec και έχει τελική ταχύτητα 232 km/h.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε Porsche Taycan 4S & Porsche 911 Carrera 4S

Περνώντας στο στήσιμο του αυτοκινήτου, η T είναι το μόνο μοντέλο της Porsche με κλασικής διάταξης ανάρτηση που είναι εξοπλισμένο (standard εξοπλισμός) με το Porsche Active Suspension Management (PASM) και με χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 mm. Η αντιστρεπτική ράβδος εμπρός είναι πιο σκληρή και γενικά οι ρυθμίσεις ανάρτησης, κινητήρα και συστήματος διεύθυνσης, έχουν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού. Το Porsche Traction Management (PTM) φροντίζει ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο η δύναμη που φτάνει στους τροχούς ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον εξοπλισμός είναι και το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV) που συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην sport οδική συμπεριφορά των μοντέλων «Τ».

Δείτε ακόμη: Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα Porsche 911 Sport Classic

Το αμάξωμα ξεχωρίζει  από σχεδιαστικές λεπτομέρειες  βαμμένες σε απόχρωση Agate Grey Metallic . Οι sport απολήξεις των εξατμίσεων, τα μαύρα (high gloss) «φιλέτα» στα πλαίσια των παραθύρων και τα logo «Μacan T» αποτελούν επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και οι τροχοί των 20 ιντσών με τις ζάντες σε απόχρωση dark titanium.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...