Toyota Aygo 2022: Αξίζει η βασική έκδοση των 14.370 €;

Το Aygo X είναι διαθέσιμο και ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά, αλλά τι προσφέρει στη βασική του έκδοση;

  • -
  • -

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η Toyota διατήρησε το Aygo στη γκάμα της και στην κατηγορία των μοντέλων αστικών προδιαγραφών. Για να το διαφοροποιήσει και να το κάνει ακόμα πιο επίκαιρο, του πρόσθεσε το χαρακτηριστικό «Χ», το οποίο μεταφράζεται σε crossover στοιχεία και φιλοσοφία. Το ιαπωνικό μοντέλο διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά, και μάλιστα ετοιμοπαράδοτο για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X στην Ελλάδα

Η αισθητική του αμαξώματος είναι ξεχωριστή, όντας ένα μίνι crossover πόλης, με την απόσταση των 146 mαπό το έδαφος, να έχει και ουσιαστικό αντίκτυπο επιτρέποντας στο Aygo X να περάσει από βατό χωματόδρομο. Οι διαστάσεις του είναι αυξημένες και το τοποθετούν στο πάνω ράφι της κατηγορίας, όντας μόλις 5 mmμικρότερο σε μήκος από το Yaris! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι χώροι στο εσωτερικό να είναι αυξημένοι, όταν αυτός των αποσκευών έχει χωρητικότητα 231 lt. Η καμπίνα είναι μοντέρνα και ευχάριστη, με πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών που συνήθως συναντάς σε μεγαλύτερη κατηγορία. Τέλος, το Aygo X προσφέρεται αποκλειστικά με τον 1.000άρη κινητήρα των 72 ίππων, αλλά υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και αυτόματου CVT.

 

Η βασική του έκδοση ξεκινάει από τα 14.370 €, τιμή άκρως ανταγωνιστική! Τι προσφέρει όμως σε επίπεδο εξοπλισμού; Αξίζει ή εάν θέλεις ένα αξιοπρεπές πακέτο πρέπει να πληρώσεις για κάτι ακριβότερο; Καταρχήν, να σημειώσουμε ότι με αυτά τα χρήματα κοστολογείται η χειροκίνητη έκδοση, αφού η αυτόματο ξεκινάει από τα 16.070 €. Η εκδοχή που τοποθετείται στη βάση της γκάμας διαθέτει καταρχήν το σύστημα πολυμέσων ToyotaTouch 2 με οθόνης αφής 7’’, με ενσωμάτωση smartphone. Παράλληλα, στον πίνακα οργάνων εντοπίζεται έγχρωμη οθόνη πληροφοριών TFT 4,2’’, με διακόπτες λειτουργίας συστημάτων στο τιμόνι. Φυσικά, διαθέτει air condition, υποδοχή USB, κεντρικό κλείδωμα και ηλεκτρικά παράθυρα.

Στην Toyota είναι δεδομένο ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια και το Aygo X δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού από τη βασική του έκδοση! Όπως για παράδειγμα, σύστημα Αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη Λειτουργία Προβολέων (AHB), Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC), ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας (ASL), σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall, ειδοποίηση προσοχής οδηγού, σύστημα ελέγχου διατήρησης Λωρίδας (LTA), σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με έκτακτη υποβοήθηση διεύθυνσης (κατά τον ελιγμό) και σε στροφή διασταύρωσης.

Εύκολα παρατηρεί κανείς, πως με 14.370 € το Aygo X περιλαμβάνει πληθώρα αξεσουάρ και συστημάτων ασφαλείας, προσφέροντας και με το παραπάνω όσα ζητάει ο καταναλωτής σήμερα. Ίσως, το μοναδικό στοιχείο που λείπει από τον κατάλογο είναι οι ζάντες αλουμινίου, αφού η βασική έκδοση προσφέρεται με σιδερένιες ζάντες και τάσια. Πατήστε εδώ για να δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του νέου Aygo X, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη βασική έκδοση.

Εάν τώρα θέλετε να συγκρίνετε τις διάφορες εκδόσεις μεταξύ τους ή ακόμη και το Aygo X με τους ανταγωνιστές του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του GOCAR πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...