Πώς είναι να πηγαίνεις με 270 km/h χωρίς παρμπρίζ; [video]

Τα 270 km/h είναι πολύ υψηλή ταχύτητα έτσι κι αλλιώς, όμως όταν αυτό γίνεται σε αυτοκίνητο χωρίς παρμπρίζ, τότε μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό.

  • -
  • -

Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν μπορούν καν να κινηθούν με ταχύτητα που φτάνει τα 270 km/h, ενώ εκείνα που μπορούν, συνήθως προστατεύουν τον οδηγό μέσα στην καμπίνα. Ωστόσο, το τελευταίο δεν ισχύει για το Lotus 3-Eleven.

Πρόκειται για ένα μοντέλο για το οποίο θα ήταν περήφανος ο ιδρυτής της εταιρείας, Colin Chapman. Η νοοτροπία του Βρετανού ήταν η απλότητα και η επίτευξη όσο το δυνατό χαμηλότερου βάρους στα αυτοκίνητα που κατασκεύαζε, φτάνοντας πολλές φορές σε ακραίες λύσεις. Άλλωστε το σύνθημά του ήταν “Simplify, then add lightness”.

Lotus

Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία διακατέχει ολόκληρη την κατασκευή του Lotus 3-Eleven. Είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο αποκλειστικά για οδηγική απόλαυση, από το οποίο λείπει οτιδήποτε είναι περιττό, με την οροφή και το παρμπρίζ να περιλαμβάνονται σε αυτά τα στοιχεία. Έτσι, εξασφαλίζεται το πολύ χαμηλό βάρος των 925 κιλών.

Δείτε ακόμα: Τι είναι η λειτουργία «φουρκέτας» στο ESP της Toyota Supra;

Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο το κανάλι του YouTube με την ονομασία AutoTopNL αποφάσισε να κινηθεί με όσο γίνεται μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα από τα κομμάτια των γερμανικών αυτοκινητόδρομων (Autobahn), όπου δεν υπάρχει όριο.

Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο ο οδηγός έπρεπε να φορέσει κράνος, καθώς σε τόσο μεγάλες ταχύτητες αφ’ ενός θα παραμορφωνόταν το πρόσωπό του από τον αέρα, αφ’ ετέρου θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα μυγάκια και άλλα έντομα.

Lotus

Ο κινητήρας στο Lotus 3-Eleven είναι V6 στα 3,5 λίτρα και κατασκευάζεται από την Toyota, ενώ με τη βοήθεια κομπρέσορα αποδίδει 416 ίππους και 410 Nm ροπής. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούνται 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 280 km/h, όμως στο video βλέπουμε να φτάνει μέχρι τα 272 km/h. Ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο ότι υπήρχε άνεμος ο οποίος φυσούσε αντίθετα προς τη φορά κίνησης του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, τα 270+km/h σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει καν παρμπρίζ, είναι μία φοβερή εμπειρία. Δείτε την μέσα από το σχετικό video.

Θα επιχειρούσατε κάτι τέτοιο ή θεωρείτε τρελό αυτόν που το έκανε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...