Το δίλημμα του Kia Stonic: Επιδόσεις ή πλουσιότερος εξοπλισμός;

Το νεανικό μικρό SUV δεν απαιτεί μια περιουσία, προσφέρει πολύ εξοπλισμό και επτά χρόνια εγγύηση. Ποια έκδοση διαλέγεις;

  • -
  • -

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πείσει χιλιάδες αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Το Kia Stonic είναι ο ορισμός αυτού που λέμε «τίμια πρόταση», επειδή δεν προσποιείται τίποτα που δεν είναι και απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν ένα value for money αυτοκίνητο, έχοντας τον νεανικό χαρακτήρα ενός B-SUV. Στην Ελλάδα αποτελεί μια δημοφιλέστατη πρόταση στην αγορά. Ο κόσμος το εκτιμά για όλους τους παραπάνω λόγους, όπως και για τις πολύ λογικές τιμές του.

Για παράδειγμα, με 20.840 € μπορείς να αγοράσεις ένα πολύ καλό Kia Stonic, από πλευράς κινητήρα και εξοπλισμού. Το συγκεκριμένο ποσό χρημάτων μπορεί να ακούγεται υψηλό, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς περιορίζει τις επιλογές. Το Kia Stonic είναι ένα από τα λίγα SUV που παίρνεις σε αυτό το budget και σίγουρα από τα πιο ολοκληρωμένα. Η γκάμα του μοντέλου, εξαντλώντας το διαθέσιμο ποσό, μπορεί να δώσει προτάσεις που έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να ζυγίσεις τις ανάγκες σου.

Τούρμπο και λιγότερος εξοπλισμός ή ατμοσφαιρικό και «φουλ»;

Με 20.840 € παίρνεις το Kia Stonic με τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα του 1,0 λίτρου, που αποδίδει 100 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και το επίπεδο εξοπλισμού GL Optimum, που περιλαμβάνει ένα αρκετά δελεαστικό πακέτο. Από την άλλη, στα ίδια χρήματα, μπορείς να αποκτήσεις το Stonic με τον ατμοσφαρικό τετρακύλινδρο των 1,2 λίτρων και τους 84 ίππους στην πλούσια έκδοση GLS Platinum που περιλαμβάνει τα πάντα από πλευράς εξοπλισμού, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες στον τομέα των επιδόσεων.

Φυσικά, όσο πιο πολύ ανεβάζεις το ποσό που μπορείς να διαθέσεις, τόσο πιο πλήρες Kia Stonic μπορείς να αποκτήσεις. Μια ανάσα πάνω από τις 21.000 € διατίθεται η έκδοση τούρμπο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT (21.240 €), ενώ η κορυφαία πρόταση στην γκάμα με τον 1.000άρη τούρμπο στους 120 ίππους, ξεκινά από τις 23.740 €.

Επιστρέφοντας στις 20.840 € όμως, θεωρούμε ότι το Kia Stonic με τον 1.0 T-GDI των 100 ίππων και το επίπεδο εξοπλισμού GL Optimum είναι μια τιμιότατη πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη και τον ικανότατο κινητήρα. Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτική σύγκριση των δύο εκδόσεων, που χωρίζονται από αρκετά στοιχεία αλλά έχουν ίδια τιμή αγοράς.

Παράλληλα, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο τον τιμοκατάλογο του Kia Stonic και εδώ, μπορείτε να διαβάσετε μια πρόσφατη δοκιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...