Υβριδικά SUV: Honda HR-V ή Nissan Qashqai; Δείτε τι ψηφίσατε

Εμείς, απλώς θέσαμε αντιμέτωπα δύο εξαιρετικά SUV που κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας. Εσείς, διαλέξατε τον νικητή!

  • -
  • -

Τα C-SUV φιγουράρουν συνεχώς στην κορυφή των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς και προσελκύουν όλο και περισσότερο κοινό, προτάσσοντας τη δυναμική εμφάνιση, τους χώρους και τους ισχυρούς κινητήρες. Πλέον τα περισσότερα ενσωματώνουν και υβριδική τεχνολογία, ανεβάζοντας την απόδοση και μειώνοντας την κατανάλωση. Μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες στα C-SUV το τελευταίο διάστημα, είναι το Honda HR-V e:HEV. Το νέο μοντέλο της Honda σε κερδίζει με την εμφάνισή του, την ποιότητά του και την προσοχή που έδωσαν οι μηχανικοί σε κάθε λεπτομέρεια.

Ήταν λογικό λοιπόν, να το θέσουμε αντιμέτωπο με τον… βασιλιά της κατηγορίας, το Nissan Qashqai! Το Qashqai στη νέα του γενιά λανσάρεται αποκλειστικά με υβριδικά κινητήρια σύνολα. Ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων αποδίδει 140 ή 158 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και αυτόματο CVT, αντίστοιχα. Σε αντίθεση με το Honda που προτάσσει τη φουλ υβριδική τεχνολογία με δυνατότητα να κινείται μόνο με ρεύμα, το Nissan εφοδιάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα των 12V που απλώς υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ καλό αφού κατανάλωση και ρύποι διατηρούνται χαμηλά. Όχι τόσο χαμηλά όσο στο HR-V e:HEV, αλλά σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, αναλογιζόμενοι και τις μεγαλύτερες διαστάσεις του. Το μηχανικό σύνολο που συναντάμε στο μοντέλο της Honda αποδίδει συνδυαστικά 131 ίππους, με 230 Nm ροπής. Συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο και πετυχαίνει μια πολύ καλή αναλογία επιδόσεων-κατανάλωσης. Στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, περιμέναμε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και τελικά, όντως έτσι έγινε. Η ψηφοφορία σχεδόν… κόπηκε στη μέση και ο νικητής αναδείχθηκε με πολύ μικρή διαφορά.

  • Honda HR-V e:HEV: 47%
  • Nissan Qashqai 1.3T Hybrid 140 PS: 53%


Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ και να διαβάσετε τις δοκιμές μας για τα δύο υβριδικά C-SUV. Να σημειώσουμε, ότι οι αριθμοί ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...