Διάλεξε: 5 οικογενειακά SUV με κινητήρα diesel έως 1.600 cc

Η εξαιρετική περίπτωση ενός οικογενειακού SUV με τα μοναδικά οφέλη ενός καλού, ροπάτου και οικονομικού πετρελαιοκινητήρα. Αυτές είναι οι επιλογές σας.

  • -
  • -

«Οι diesel πέθαναν»; «Όλοι αγοράζουν ηλεκτρικά»; «Βενζίνη και άγιος ο Θεός»; Πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας αλλά στην πραγματικότητα, ο πετρελαιοκινητήρας όχι απλά δεν πέθανε, αλλά έχει και πολλούς φανατικούς οπαδούς. Μάλιστα για πολλές περιπτώσεις αποτελεί και την ιδανική λύση, προσφέροντας οικονομία στα πανάκριβα καύσιμα, τεράστια αυτονομία και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που σημαίνει λίγα ή και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Το κακό είναι ότι με τη στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, οι επιλογές με πετρελαιοκινητήρα έχουν μειωθεί. Μάλιστα, πολλές εταιρείες αντικατέστησαν τους μικρούς diesel με μεγαλύτερους των 2.0 λίτρων, ένα σημαντικό εμπόδιο για τη δική μας χώρα και τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, στην κατηγορία που ψάχνουμε, η BMW προσφέρει αποκλειστικά 2λιτρο diesel με την X1, ενώ η Mercedes-Benz πράττει το ίδιο με την GLA. Η Audi, χρησιμοποιεί μόνο τον 2.0 TDI για το Q3, συνεπώς η τριάδα των premium εταιρειών δεν έχει πρόταση στο φάσμα των 1.5-1.6 λίτρων.  Ακόμη όμως, υπάρχουν επιλογές. Και μάλιστα τρομερά αξιόλογες! Πάμε να τις δούμε όλες, μια προς μια, σε αλφαβητική σειρά. 

1: Citroen C5 Aircross

Ασυναγώνιστο σε άνεση και με τρομερούς χώρους. Το Citroen C5 Aircross δίνει όλα όσα χρειάζεται ο οικογενειάρχης και στις εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα, ζητά σαν αντάλλαγμα ελάχιστο καύσιμο. Ο 1.5 BlueHDi αποδίδει 130 ίππους και πλέον συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Το χειροκίνητο εξατάχυτο σασμάν δεν αποτελεί πλέον επιλογή στην γκάμα του γαλλικού SUV. Δείτε εδώ τις τιμές και όλες τις εκδόσεις του.

2: Hyundai Tucson

Το νέο Hyundai Tucson εντυπωσιάζει με την εμφάνιση, αλλά και την ουσία του. Κορυφαία ποιότητα, χώροι για όλους και μια πληρέστατη γκάμα που περιλαμβάνει απλώς τα πάντα, από βενζίνη μέχρι Plug-In υβριδικό. Ως diesel, έχει τις περισσότερες προτάσεις. Ο 1.6 κινητήρας αποδίδει 136 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων, όπως και με κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς. Διαλέξτε! Δείτε εδώ τις τιμές και όλες τις εκδόσεις του.

3: Kia Sportage

Το Kia Sportage παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες και μας κέρδισε με την ποιότητα, τις τεχνολογίες και τη φρέσκια εμφάνισή του. Σε επίπεδο κινητήρων η Kia δεν έκανε εκπτώσεις και φρόντισε ώστε να συνδυαστεί με όλες τις διαθέσιμες επιλογές της γκάμας. Όπως συμβαίνει και με το Hyundai Tucson, έτσι και εδώ, ο diesel των 1.6 λίτρων αποδίδει 136 ίππους, έρχεται με χειροκίνητο εξάρι ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και δυνατότητα τετρακίνησηςΔείτε εδώ τις τιμές και όλες τις εκδόσεις του.

4: Opel Grandland

Πρόσφατα ανανεώθηκε και έχασε το “X” από το όνομά του. To Opel Grandland πλέον, είναι πιο φρέσκο από ποτέ και έτοιμο για να κυριαρχήσει στις πωλήσεις της κατηγορίας του. Διατίθεται σε εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα, τον γνωστό 1.500άρη με τους 130 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Παράλληλα πωλείται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Δείτε εδώ τις τιμές και όλες τις εκδόσεις του.

5: Peugeot 3008 

Η μοναδική premium πρόταση στην κατηγορία με κινητήρα 1.5 diesel είναι το Peugeot 3008. O γνωστός 1.5 BlueHDi με τους 130 ίππους έχει ραφιναρισμένη λειτουργία και «δένει» εξαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, το οποίο είναι και η αποκλειστική επιλογή στο κομμάτι της μετάδοσης. Φυσικά, το γαλλικό μοντέλο αριστεύει σε άνεση, ενώ διαθέτει ένα ποιοτικό και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό. Δείτε εδώ τις τιμές και όλες τις εκδόσεις του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...