Κίνημα «Δεν πληρώνω» στα πρατήρια καυσίμων - Φουλάρουν και εξαφανίζονται!

Σε απόγνωση οι πρατηριούχοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς οδηγοί πάνε για καύσιμο και εξαφανίζονται χωρίς να πληρώσουν.

  • -
  • -
Κίνημα «Δεν πληρώνω» στα πρατήρια καυσίμων - Φουλάρουν και εξαφανίζονται!

Οι τιμές των καυσίμων προφανώς και είναι σε απαγορευτικά επίπεδα για το μέσο όρο των Ελλήνων. Με τη βενζίνη να αγγίζει ιστορικά ρεκόρ και το κύμα ακρίβειας να έχει συμπαρασύρει κάθε είδος πρώτης ανάγκης, οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη δεν δικαιολογείται.

Δεν είναι δυνατόν οδηγοί να επισκέπτονται, να ζητούν από τον υπάλληλο να γεμίσει το ρεζερβουάρ με 50 και 100 ευρώ και στη συνέχεια να εξαφανίζονται. Κι όμως, το τελευταίο διάστημα, ορισμένοι επιτήδειοι, πράττουν ακριβώς αυτό, φέρνοντας σε απόγνωση τους βενζινοπώλες.

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr, το μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ), Γιώργος Γαβριηλίδης, η συγκεκριμένη τακτική δεν είναι άγνωστη. Ωστόσο, αυτή την περίοδο θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

«Ένα τέτοιο περιστατικό να έχουμε κάθε ημέρα, τελειώσαμε. Ενδεικτικά, τα 100 ευρώ που μπορεί να βάλει κάποιος στο όχημά του σε συσχέτιση με το πολύ χαμηλό κέρδος που έχουμε πλέον, ισούται με ένα μεροκάματο και για πολλούς ακόμη και δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαβριηλίδης συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η πρακτική του «βάζω βενζίνη και εξαφανίζομαι» σε συνδυασμό με την καταναλωτική ξηρασία ενδεχομένως οδηγήσει σε αλυσιδωτά λουκέτα, κυρίως για τις επιχειρήσεις, που όπως υπογραμμίζει, λειτουργούν με νομιμότητα».

«Η κατανάλωση σε σχέση με τον Μάιο του 2021 έχει πέσει κατά 30%. Όταν υπήρχε ισονομία και λογικές τιμές στις υπόλοιπες υποχρεώσεις δεν αντιμετωπίζαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Πλέον με το ρεύμα να κοστίζει ακριβά, όπως και το αέριο -αλλά και πολλά ακόμη βασικά προϊόντα- τότε αλυσιδωτά φτάνει και στον δικό μας τον κλάδο. Είναι πολύ πιθανόν το προσεχές διάστημα να μπουν πολλά λουκέτα αν δεν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε το μέλος της ΕΝΒΕΘ.

Πρατήρια πουλάνε ανεξήγητα φθηνά καύσιμα

Ο δυνητικός αντίκτυπος στο σταδιακό στραγγάλισμα του κλάδου σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. «Ένα “καθαρό” πρατήριο το οποίο είναι τίμιο, πρέπει να πολεμήσει με το πλαφόν της κυβέρνησης, τα μεγάλα έξοδα, ενώ τίθεται αντιμέτωπο και με τη λαθρεμπορία, από την οποία αιμορραγεί και εξαιτίας της χάνει πελατεία. Όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι οδηγούν κάποια στιγμή στην πλήρη εξαφάνιση αρκετών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από οικογενειάρχες», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης: Τιμές καυσίμων: Πόσο κερδίζει όποιος φουλάρει στη Βουλγαρία;

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαρθρώσει κυκλώματα νοθευμένης βενζίνης, όπου μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών δελτίων αποστολής μετέφεραν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, νοθεύοντας καύσιμα στα πρατήρια. Η εν λόγω δράση σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη φέρνει σε πλεονεκτική θέση τα συγκεκριμένα καταστήματα, καθώς λόγω της αμφιβόλου ποιότητας καυσίμου έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά την τιμή στη βενζίνη και στο αέριο, έναντι των «καθαρών» όπως αναφέρει επιχειρήσεων, που καλούνται να συμβαδίσουν με την αγορά και να εκτινάξουν την τιμή τους πάνω από τα 2.20 ευρώ το λίτρο.

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι τα πρατήρια που πουλάνε ανεξήγητα… φτηνά. Μπορεί να μπαίνει ο κάθε καταναλωτής στην ιστοσελίδα του υπουργείου και να βλέπει τις τιμές του διυλιστηρίου. Αν ένα πρατήριο πουλάει κάτω από έξι λεπτά -σύμφωνα με το κέρδος του-, κάτι “μυρίζει”», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στο κυβερνητικό πλαφόν, το οποίο μας προκαλεί ένα ακόμη πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων, με τιμές που ξεπερνούν ακόμη και το 30%. Όλα αυτά είναι λεφτά και κοστίζουν ακριβά».

Πηγή: thesstoday.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...