Πώς θα ήταν ένα ηλεκτρικό 2CV σήμερα;

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αναβιώνουν κλασικά μοντέλα τους με τη μορφή ηλεκτρικών, οπότε τι θα γινόταν αν η Citroen έκανε το ίδιο με το 2CV;

  • -
  • -

Το 2CV είναι από τα πιο ιστορικά και αναγνωρίσιμα μοντέλα όχι μόνο για τη Citroen, αλλά για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν επέστρεφε ως ηλεκτρικό;

Αν και πολλές εταιρείες επιλέγουν να λανσάρουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα ως αναβίωση των ιστορικών τους μοντέλων, η Citroen δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση. Κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει σχεδιαστικά στοιχεία από το 2CV όπως  στο C3, το C3 Pluriel, το πρωτότυπο REVOLTe που παρουσιάστηκε το 2009 και πιο πρόσφατα στο Ami, όμως ποτέ δεν προχώρησε σε μία κανονική αναβίωση.

Citroen

Παρ’ όλα αυτά, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής με το όνομα Dejan Hristov έφτιαξε τη σύγχρονη εκδοχή του 2CV, έστω και μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Το 2CV του σήμερα έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την αρχική μορφή του μοντέλου, καθώς οι γραμμές που έχουν ακολουθηθεί είναι ίδιες. Φυσικά υπάρχουν και αλλαγές όπως στις διαστάσεις, με το μήκος πλέον να είναι φτάνει τα 4.241 mm όντας 381 mm μεγαλύτερο από το πρωτότυπο.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή για το 2022

Επίσης, η υλοποίηση του Dejan Hristov παραπέμπει σε crossover μοντέλο καθώς έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και έχουν χρησιμοποιηθεί τροχοί μεγάλης διαμέτρου. Φυσικά υπάρχουν και σημαντικές τεχνολογικές διαφορές, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει infotainment, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, ακόμα και κάμερες αντί για καθρέφτες.

Εσείς τι λέτε; Αν έμπαινε στην παραγωγή αυτό το αυτοκίνητο θα «πούλαγε σαν τρελό» ή δε θα το αγόραζε κανείς;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...